Srpski vezista šokiran dolaskom u Španiju: Ko ne pije, ne može da postane vrhunski fudbaler! (VIDEO)

03.04.2024

12:41

0

Autor: A. S.

Markovića je mnogo toga iznenadilo, ali se brzo navikao

Srpski vezista šokiran dolaskom u Španiju: Ko ne pije, ne može da postane vrhunski fudbaler! (VIDEO)
Saša Marković - Copyright printscreen/youtube/alesto

Loša situacija koja se događala oko OFK Beograda, nikome u sportskom svetu Srbije nije bila dopadljiva. Međutim, kada se okupio tim ljudi koji želi da podigne nekadašnjag velikana na noge, usledio je i procvat, pa se Romantičari sada bore za ulazak u Superligu.

Jedan od vodećih igrača velikana sa Bogoslovije sada je Saša Marković, nekadašnji fudbaler Partizana i bivši mladi reprezentativac Srbije, koji svojim majstorskim potezima raduje i navijače u Prvoj ligi Srbije.

Tako je Marković privukao ponovo veliku pažnju na sebe, pa je gostovao i u podkastu Alesto, kod Aleksandra Stojanovića i tom prilikom govorio o zanimljivim detaljima iz bogate karijere.

Srpski vezista je na leto 2015. godine prešao u špansku Kordobu, kao veliko pojačanje, a tamo ga je dočekalo jedno iznenađenje i privikavanje na nešto nesvakidašnje za sportistu - na alkohol!

U početku mu je delovalo kao pokušaj sabotaže, ali mu je ubrzo objašnjeno da se alkohol na timskim večerama, noć uoči utakmice smatra poželjnim i da se samo tako postaje vrhunski fudbaler!

- Kad sam došao u Španiju, imali smo karantin. Ja dolazim pred utakmicu, večera, svi zajedno tu. Ko će šta da pije? Svi uzimaju 'una kanja' - jedno pivo, ovaj drugi vino, ja sad gledam. Meni neobično. Kako? U Srbiji bi to bilo, gde da popijem, da vidi neko pred utakmicu... Jedan karantin, ja mislim da li me proveravaju, ma baš će mene neko da proverava... Drugi karantin ono isto. Dolazi jedan saigrač meni i kaže 'Ko ne pije, ne može da postane vrhunski fudbaler'. Ne da se napija i to. Drugi, treći put vidim i tako sam krenuo i ja sa njima. Bilo mi je fascinantno da u karantinu pred utakmicu popiju vino, pivo. To je normalno - rekao je Marković u podkastu "Alesto" novinara Aleksandra Stojanovića.

Taj period u Španiji pamti po dobrom, brzo se navikao na život tamo, klimu i hranu.

- Jesam, tamo mi je baš prijala njihova hrana. Oni više imaju ribe, manje mesa, dosta salate jer je vrućina. Slično je našoj, ali ima više ribe - rekao je Saša Marković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike