Vojvodina pobedila Litvance u gostima, ali trener insistira da nije gotovo!

28.07.2021

16:16 >> 16:40

0

Šef struke Novosađana ne veruje da je revanš rutina

Vojvodina pobedila Litvance u gostima, ali trener insistira da nije gotovo!
Copyright Slavoljub Đorđević, MN Press

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević optimista je pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. “Lale” su u prvom meču u gostima pobedili litvanski Panevežis 1:0, tako da ima razloga za optimizam, ali šef struke poziva na oprez.

– Protivnik možda na papiru nije atraktivan, ne dolazi iz neke velike fudbalske zemlje, ali je jako nezgodan rival. Imaju veliki broj stranaca, tehnički su jako dobri i napravili su nam dosta problema. Dolaze sa golom minusa i siguran sam da će biti još ofanzivniji i agresivniji. Mi imamo povoljan rezultat, znamo da će biti teško i neizvesno, ali svesni smo da javnost očekuje prolazak. Ono što ja mogu da kažem u ime mojih momaka, mog stručnog štaba i mene, učinićemo sve da prođemo dalje – rekao je Đorđević.

On je potvrdio da će biti promena u sastavu i najavio sigurne dve izmene u odnosu na prethodni meč, sa Partizanom.

– Imam jednu dilemu u veznom redu i u napadu će biti nekih promena. Nije to neka velika razlika, okolnosti su takve, moramo da vidimo koga možemo da maksimalno opteretimo, a koga možemo da odmorimo. Očekujemo barem dve promene u timu. Mića Vukadinović je juče počeo da trenira sa nama, Nešković se polako vraća. Dobra vest je i da Marku Bjekoviću ipak nije pukao ligament skočnog zgloba, već je samo naprsnuo. On će verovatno raditi sedam dana van ekipe i da za dve nedelje će biti sa nama. Đorđević neće biti sa nama do oktobra – otkrio je Đorđević.

Trener Vojvodine smatra da još uvek ništa nije gotovo, da će njegova ekipa imati isti pristup, bez obzira na rezultat iz prvog meča.

– Kao što sam rekao i pre prve utakmice, rezultat pred revanš ništa ne menja u našem pristupu. Sve se rešava u drugoj, a kada imate jedan gol minusa, onda morate da igrate ofanzivnije i agresivnije. Mi imamo dobar rezultat, igramo kod kuće, imaćemo podršku navijača i siguran sam da ćemo pokušati da igramo još ofanzivnije i agresivnije i da na taj način ostvarimo još bolji rezultat u revanšu. Pita se naravno i protivnik, ali ja sam zaista optimista – naglasio je Đorđević.

On se osvrnuo i na promenu pravila UEFA o ukidanju gola u gostima koje će doneti mnogo veći broj produžetaka i samim tim veće su šanse da odlučuju kasnije i penali.

– Pravilo gola u gostima koliko je bilo dobro, toliko je bilo i loše. Zato treba da budemo pažljivi i koncentrisani kao da je 0:0 i kao da je prva utakmica. Ekipa treba da ima dozu opreza, ali još više treba da ima samopouzdanja i da pred našim navijačima idu na pobedu – zaključio je Đorđević.

Utakmica Vojvodina – Panevežis na programu je u četvrtak u 20 sati na stadionu “Karađorđe”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike