Trener Zenita zahvalan Srbima na svemu: Hvala vam na podršci i solidarnosti

23.03.2024

22:08

0

Autor: P.K.

Rezultat meča bio je u drugom planu

Trener Zenita zahvalan Srbima na svemu: Hvala vam na podršci i solidarnosti
Sergej Semak - Copyright Dusan Milenkovic/ATAImages

Crvena zvezda je pobedila Zenit 1:0 u prijateljskom meču, ali fudbal nije bio u prvom planu, bar što se tiče većeg dela javnosti.

Utakmica je igrana u senci tragedije, dan posle užasnog terorističkog napada u Moskvi, a više od 40.000 ljudi obraćalo je više pažnje na tribine nego na teren.

Trener Zenita Sergej Semak istakao je pre svega solidarnost i saosećajnost srpskog naroda za tragediju u Moskvi.

- Zahvaljujem se srpskim navijačima i narodu na izuzetnoj podršci koju smo dobili od njih, posebno zbog solidarnosti u vezi sa nedavnim događajima. Što se tiče utakmice, možemo reći da su domaći bili malo srećniji. Iako smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili, generalno sam zadovoljan ishodom.

Održavanje utakmice bilo je neizvesno usled tragičnih događaja u Moskvi, međutim, trener Zenita istakao je da je ipak doneta odluka da se igra.

- O takvim odlukama ne odlučujem ja, to je na upravi kluba. Smatram da je ova utakmica bila prilika za srpske navijače da pokažu svoju podršku prema nama.

Semak je takođe govorio o Strahinji Erakoviću, koji je deo ruske ekipe, i nagovestio mogućnost da se timu pridruži još neki srpski igrač u budućnosti.

- Kad je reč o rezultatima Crvene zvezde ove sezone, smatram da su zaslužili bolje, ali sreća ih nije poslužila. Strahinja Eraković ima ključnu ulogu u našoj ekipi, a s obzirom na to da Srbija ima mnogo talentovanih igrača, ne bi me iznenadilo da se uskoro još neko pridruži .

Na kraju je pomenuo povrede svojih igrača.

- U vezi sa Marijom Fernandesom, još uvek nije jasno koliko je ozbiljna povreda. Povrede je zadobio pri padu i nije se osećao dobro. Što se tiče Klaudinija, on se povredio i trenutno se oporavlja u Sankt Peterburgu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike