Čudo od fudbalera, predavao na dva fakulteta, dobio orden od kralja i od Tita! Na današnji dan preminuo je legendarni Balerina!

18.03.2024

07:07

0

Autor: G. F.

Milorad Arsenijević je istinska legenda srpskog fudbala, najuspešniji selektor u istoriji

Čudo od fudbalera, predavao na dva fakulteta, dobio orden od kralja i od Tita! Na današnji dan preminuo je legendarni Balerina!
Milorad Arsenijević Balerina - Copyright Wikipedia

Mlađe generacije bi se verovatno zamislile na pomen imena Milorada Arsenijevića, ali ako se tome doda nadimak Balerina, gotovo svi znali bi o kome se radi.

Reč je o legendi našeg fudbala, čoveku koji je briljirao na Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine. Velikom čoveku koji je ovaj svet napustio na današnji dan 1987. godine.

Ono što Milorada Arsenijevića čini posebnim je činjenica da je osnivač Saobraćajnog instituta u Beogradu, kao i da je predavao na dva fakulteta - Elektrotehničkom i Saobraćajnom.

Iz prebogate biografije izdvaja se i podatak da je 1937. dobio Orden Svetog Save od kralja Petra II, a 35 godina kasnije Orden zasluga za narod od Josipa Broza Tita.

Kada je o fudbalu reč, igrao je na poziciji centarhalfa, a zbog svoje elegancije na terenu dobio je čuveni nadimak. Do dana današnjeg je najuspešniji selektor, pošto e na Olimpijskim igrama 1948. i 1952. godine vodio reprezentaciju Jugoslavije do srebrnih medalja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike