Pavlovićev nastup za "pancere" rastužio Srbiju i šokirao Nemačku - Tuhel priznaje: To je veliko iznenađenje

15.03.2024

14:28

0

Autor: P.K.

Svi komentarišu spisak Julijana Nagelsmana

Pavlovićev nastup za "pancere" rastužio Srbiju i šokirao Nemačku - Tuhel priznaje: To je veliko iznenađenje
Aleksandar Pavlović - Copyright Tanjug/Angelika Warmuth/dpa via AP

Srbija je izgubila bitku za Aleksandra Pavlovića, koji je pozvan u selekciju Nemačke i odazvao se pozivu. Kako sam kaže - teška srca.

Ali, osim šta je ta odluka rastužila Srbiju, ona je izazvala nemalo iznenađenje u Nemačkoj. Razlog? Pavlović je pozvan, a Leon Gorecka nije!

Iako ne igraju na istoj poziciji, obojica su članovi Bajern Minhena. Pavloviću će ovo biti debi za seniorski tim, a za mlađu selekciju ima dva nastupa, dok je Gorecka neizostavni član još od 2014. Doduše, propustio je Mundijal te godine zbog povrede, ali je igrao 2018. i 2022, kao i na Euru 2020. i Olimpijskim igrama 2016.

A šta kaže Tomas Tuhel?

- To je Julijanov (Nagelsman) posao. Nije na meni da to komentarišem. Uvek podržavamo naše igrače i motiviđemo ih da budu u timu, bez obzira da li ih izaberu ili ne. Ali, jeste iznaneđenje za Pavlovića. Naravno da je Leon Gorecka vrlo razočaran, teška je to odluka. Mi ga podržavamo, dobro igra u poslednje vreme, dobro trenira. Očekujem da će igrati sutra i da će igrati dobro.

Bajern u subotu igra protiv "fenjeraša" Darmštata. Klub teorijski ima šanse da odbrani titulu, ali je to malo verovatno, jer devet kola pre kraja ima 10 bodova zaostatka za Bajer Leverkuzenom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike