Roma potpisala najmlađeg kapitena u istoriji, da li znate ko je on? Toti ga je prepoznao pre svih i to suznih očiju!

07.03.2024

11:14

0

Autor: A. S.

Romantične priče i dalje su na ceni

Roma potpisala najmlađeg kapitena u istoriji, da li znate ko je on? Toti ga je prepoznao pre svih i to suznih očiju!
Frančesko Toti - Copyright Profimedia

Roma od dolaska Danijela De Rosija na mesto glavnog trenera, umesto Žozea Murinja, igra kao preporođena. Neprepoznatljiva je Vučica u kratkom periodu, pa sa petog mesta Serije A vreba na mesto koje vodi u Evropu.

Malo ko je verovao da temperamentni sin Rome može da preporodi ekipu, ali je još jednom pokazao svoju ljubav prema klubu kome je posvetio skoro celu igračku karijeru.

A sada se nalazi na takvoj funkciji da je na njemu da mladi igrači dobijaju priliku, pa je nedavno prvi seniorski ugovor sa Romom potpisao Matija Almaviva, a javnost je ubrzo "guglala" njegovo ime, pa je tako otkriven i njegov početak, a znajući da je sa 11 godina dobio najveću moguću čast od Frančeska Totija, ovaj mladić je predodređen za uspeh!

Leto 2017. godine je urezano u istoriji Rome, legendarni kapiten Frančesko Toti je završio profesionalnu karijeru. Navijači Vučice taj dan dobro pamte, a pamti ga i mladi Almaviva, koji je tada dobio gest vredan divljenja.

Toti je na svom oproštaju od kluba kome je bio veran celog života, plakao kao kiša. Bio je to događaj pun raznih aktivnosti, uostalom je Princ Rima i napravio počasni krug na Olimpiku, a onda je skinuo kapitensku traku sa ruke i prišao jednom dečaku. Tada jedanaestogodišnjak je doživeo čast kakva se gotovo nikada ne događa, ali, Toti je nešto znao bolje od punog Olimpika, taj jedanaestogodišnjak je Matija Almaviva.

Matija je postao najmlađi kapiten mlađih kategorija u tom trenutku u istoriji, a u godinama koje su usledile, izrastao je u prvotimca Rome. Život nekada stvarno piše bajke, a u Rimu je romantika i dalje na ceni, naročito kada je Roma u centru zbivanja.

- Sanjao sam o ovom trenutku od detinjstva, borio sam se za ovu početnu tačnu i konačno mogu da budem srećan da sam u tome uspeo. Potpisao sam prvi profesionalni ugovor sa Romom i želim da se zahvalim klubu na sjajnoj prilici koja mi je data, moja porodica i agenti, nadam se da ostvarim takve ciljeve. Idemo Roma - poručio Almaviva po potpisivanju ugovora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike