Kralj napunio 122 godine! Kakva je to istorija, koje je to bogatstvo!

06.03.2024

08:06

0

Autor: G. F.

Na današnji dan 1902. godine osnovan je Real iz Madrida, najtrofejniji klub na svetu

Kralj napunio 122 godine! Kakva je to istorija, koje je to bogatstvo!
Santijago Bernabeu - Copyright Profimedia

Poseban dan osvanu o je u Madridu za sve one kojima je Real u srcu!

Kraljevski klub puni 122 godine u koje je stalo toliko toga da je nemoguće pobrojati. Nisu oni slučajno najtrofejniji klub u istoriji... 

Pazite sad, imaju 35 šampionskih titula u Španiji, 20 puta su osvojili Kup kralja, 13 puta Superkup i po jednom Kup Eva Duarte (prethodnik Superkupa) i Liga kup Španije.

Na međunarodnoj sceni im takođe niko nije ravan, pa čak ni blizu. Prvaci Evrope bili su 14 puta, Kup UEFA podigli su 2 puta, a Superkup Evrope 5 puta. Takođe su i petostruki pobednici Svetskog klupskog prvenstva, a imaju i 3 Interkontinentalna kupa.

Osnovani su 6. marta 1902. godine kao "Madrid Football Club" da bi u godini punoletstva dobili ime koje i danas nose. I to od Kralja Alfonsa XIII zajedno sa kraljevskom krunom u svom amblemu.

To da je najtrofejniji jasno je svima koji iole prate sport jer sigurno na celoj planeti ne postoji neko ko nije čuo za Real. A trofeji donose popularnost, pa je tako Real iz Madrida bez dileme klub za koji navija najviše ljudi na svetu.

Da ne bude zabune pisali smo samo o uspesima fudbalskog dela giganta iz Madrida. Trofeja je daleko više kada se u obzir uzmu i drugi sportovi iz brojne porodice Los Bjankosa.

Real slavi 122. rođendan, nema dileme, ima se šta i proslavljati.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike