Senzacija u najavi! Hrvati zovu Jovanovića da sudi nikad neizvesnije prvenstvo?! Srbin dobio poziv, hoće li ga prihvatiti

05.03.2024

10:47

0

Autor: D. N.

U igri su kolege i iz nekih drugih zemalja

Senzacija u najavi! Hrvati zovu Jovanovića da sudi nikad neizvesnije prvenstvo?! Srbin dobio poziv, hoće li ga prihvatiti
Srđan Jovanović - Copyright MN Press

Dok se čeka odluka ko će suditi u 172. "večitom derbiju" između Crvene zvezde i Partizana, iz Hrvatske stiže veoma zanimljiva vest. Kako prenose Sportske novosti, Srđan Jovanović je jedan od kandidata da deli pravdu u utakmicama tamošnje lige. 

Čelnici tamošnjeg saveza su odlučili da arbitražu međusobnih utakmica Rijeke, Hajduka i Dinama (koji se bore za titulu) dodele inostranim sudijama, ali koji su dobro kotirani u UEFA. Mada je moguće da pravdu dele i u drugim mečevima.

Saradnja sa Bugarima i Kipranima već postoji, ali sada postoji želja za nekim dodatnim imenima.  Tako da se spominju imena našeg najboljeg sudije Jovanovića, kao i Slovenca Slavka Vinčića ili Irfana Peljta iz Bosne i Hercegovine. Želja su im i Italijani i Nemci, ali je realnije da to budu arbitri iz regiona.

Kako se dalje navodi, sve će se definitivno znati do 15. ili 20. marta, do kada je rok da se kandidati izjasne, da li su voljni ili ne.

U ovom trenutku, Rijeka ima 53 boda iz 25 utakmica, a Hajduk bod manje iz isto toliko mečeva. Dinamo je treći sa 48 iz 24 duela.

Podsetimo, ishod šampionske trke u Hrvatskoj imaće i veliki uticaj i na učešće naših klubova u Ligi šampiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike