Stari tandem na novom zadatku: Dik i Željko ne mogu jedan bez drugoga

01.08.2021

14:37

0

Holandsko-srpski tandem ponovo na istom zadatku

Stari tandem na novom zadatku: Dik i Željko ne mogu jedan bez drugoga
Copyright MN Press

Bivši selektor Srbije Holanđanin Dik Advokat nalazi se pred novim izazovom u bogatoj trenerskoj karijeri.

Doskorašnji prvi trener Fejnorda odlučio je da prihvati ponudu Fudbalskog saveza Iraka i da u naredne dve godine radi kao selektor najboljih fudbalera ove azijske zemlje.

Zajedno sa Advokatom u Bagdadu će raditi dobro poznata lica: Kor Pot i Željko Petrović. Iskusni Podgoričanin radio je već sa Advokatom u više klubova i u tokom njegovom boravka na mestu selektora “orlova”.

Profimedia

– Fantastičan izazov! Velika avantura koju nisam prihvatio zbog novca. zajkedno sa Korom i Željkom odlazim na ovaj zadatak i želim da sa Irakom dođemo do Svetskog prvenstva u Kataru – izjavio je Advokat.

To će biti 7. reprezentacija koju će Advokaat voditi. Pre Iraka radio je sa nacionalnim timovima Holandije (čak 3 puta), Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbije.

Petrović je u prošloj sezoni bio prvo pomoćnik Advokatu u Fejnordu, da bi posle toga postao trener u holandskom Viljemu II sa kojim je napravio pravi podvig kada je uspeo da ga spasi ispadanja u niži rang. Advokat se od Fejnorda oprostio u suzama i tada su mnogi mislili da se povlači u penziju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike