Dramatične vesti iz Danske: Najbolji igrač Mitjilanda pao u komu - doktori se bore za život!

27.02.2024

11:31

1

Švedski reprezetativac živi uz pomoć aparata i nalazi se u indukovanoj komi

Dramatične vesti iz Danske: Najbolji igrač Mitjilanda pao u komu - doktori se bore za život!
Copyright MN Press

Baš jako loše vesti stižu iz Danske, iz Mitjilanda su izdali saopštenje u kojem su otkrili da se njihov najbolji fudbaler Kristofer Olson nalazi u indukovanoj komi i da je priključen na respirator.

Ovaj švedski reprezentativac koji je prošao omladinsku školu Arsenala nastupao je u karijeri za AIK, Krasnodar i Anderleht, a 2022. se vratio u Midtjiland, a pošto ga neko vreme nema na terenu klub se oglasio i preneo dramatične vesti. 

- U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristofera Olsona osećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svest u svom domu u utorak 20. februara i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gde je hospitalizovan i na respiratoru. Kristofer Olson je zahvaćen naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posledica samopovređivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posledica spoljnih faktora - navodi se u saopštenju kluba iz Danske.

O njemu brine najbolji tim lekara i svi se nadaju brzom oporavku Olsona, napomninjući da je u pitanju iznenanda bolest.  

- Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman. Od prijema, Kristofer je okružen svojom užom porodicom i delovima osoblja Mitjiland, a leče ga specijalisti iz ove oblasti. Mitjiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumevanje, kako bi Kristofer, porodica i lekari dobili neophodan mir kako bi obezbedili što bolji Kristoferov oporavak. Svi u klubu su naravno duboko pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i naše misli i puna podrška za Kristofera - zaključuje se u saopštenju kluba. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike