Danski reprezentativac naselio sektu na svoje imanje: Sektaši proglasili kraljevinu i zatražili otcepljenje od Portugala!

21.07.2023

11:04

0

Autor: D. P.

Neverovatno

Danski reprezentativac naselio sektu na svoje imanje: Sektaši proglasili kraljevinu i zatražili otcepljenje od Portugala!
Copyright Profimedia

Danski reprezentativac poreklom iz Ugande Pione Sisto predao je svoje imanje u Portugalu u ruke Fondacije "Reino do Pineal", koja ima osobine verske sekte i tako je oslovljavaju u portugalskoj štampi.

Ova zajednica koja živi u mesto Oliverira do Hospital, na 4,7 hektara zemlje u vlasništvu Sista došla je pod udar portugalskih pravosudnih organa zbog smrti jednog deteta.

Spekuliše se da na imanju živi više desetina ljudi, a sam Sisto u svom saopštenju na društvenim mrežama poručio je da se članovi ovog društva zalažu za ekologiju, zdravlje i stvaranje blagostanja:

Sistova "Kraljevina Pineal"

- Primio sam mnogo poruka o svom odnosu sa Fondacijom "Pineal" u Portugalu. Da budem jasan. Ja sam sportista, preduzetnik i filantrop. Pre svega, ja sam duhovni čovek koji veruje u dobro. Živim svoj život sa namerom da nastavim da rastem i razvijam svet na bilo koji način - napisao je Danac:

 

 

- Fondacija "Pineal" je jedan od mnogih ekoloških, duhovnih, kulturnih i ekoloških projekata kojima sam posvetio deo svog vremena i energije. Pokrovitelj sam Fondacije "Pineal" jer sam inspirisan njenom filozofijom, idealima, principima i načinom života. Verujem da je svetu potrebno više organizacija koje stavljaju prirodu, životnu sredinu, zdravlje i blagostanje u prvi plan.

- Sve dok Fondacija Pineal bude živela legalno, mirno i duhovno u skladu sa svojim principima, idealima i etikom nastaviću da podržava njene napore na svaki način na koji to bude moguće.

Sekta zatražila nezavisnost od Portugala

Ipak, stvar nije nimalo naivna kako je predstavlja Sisto.

Ova sekta zatražila je nezavisnost od Portugala. Ona se pojavila u medijima pre tri godine, promovisana od strane duhovnog vođe i filozofa Agua Akhabl Pinjeira. Oni su svoje mesto proglasili teritorijom isključenom od spoljnjeg sveta i nazvali su Kraljevina Pineal, zatraživši od Portugala da je priznaju suverenom i nezavisnom državom.

 

 

Umesto priznanja, lokalne vlasti su pokrenule istragu o svemu što se dešava na imanju, uključivši pored policije i Sliužbu za strance i granicu, kao i Komisiju za zaštitu dece i omladine.

Sisto je bio igrač Danske na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

BONUS VIDEO:

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike