Petrić zna kako protiv Zvezde: Naša prednost je rasterećenost

23.02.2024

17:24

0

Trener Čukaričkog veruje da njegova ekipa može da iznenadi na Marakani

Petrić zna kako protiv Zvezde: Naša prednost je rasterećenost
Gordan Petrić na pripremama Čukaričkog na Kipru - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog u subotu (16.00 TV Arena) gostuju Crvenoj zvezdi u 22. kolu Superlige, a trener Brđana Gordan Petrić veruje da njegova ekipa može da napravi iznenađenje na Marakani. 

- Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće - poručio je Petrić.

Trener Čukaričkog ističe da očekuje jedan zanimljiv okršaj i da njegovo igrači na megadn Zvezdi idu totalno rasterećeno.

- Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu. Gledao sam ih, naravno. Malo drugačije izgledaju od kako je ekipu preuzeo Vladan Milojević. On je trener koji zna da igra na rezultat, zna kako funkcioniše Crvena zvezda, zna dosta igrača iz naše lige. Treba da uradimo nekoliko domaćih zadataka da bismo se suprotstavili Zvezdi, ali oni su favoriti u svakom trenutku. Sve ćemo saznati na terenu.

Veliko pojačanje u ovom prelaznom roku je bio i dolazak Milana Pavkova, bivšeg napadač Zvezde.

- Pavkov je došao pre nekoliko dana, trenirao je sa ekipom na pripremama u Dubaiju, ali je odigrao tek jednu ili dve prijateljske utakmice. Uverio sam se da je došao spreman, bez viška kilograma, nije se opustio. Kod Mela je drugačija situacija, potrebno mu je još dve-tri nedelje kako bi došao u top formu, pre svega što se tiče fizike. Videlo se još na pripremama i u meču protiv Železničara da je on napadač koji zna da igra. Takođe, i Guzmanu je potrebno nekih dve-tri nedelje, ali se vidi da zna da čita igru, ostaje mu da nadoknadi ono što smo mi radili na pripremama. Sigurno da su to kvalitetni igrači, pa je sada „roster“ pomalo i preveliki. Trebalo bi da svi dobiju minutažu, ali pitanje je hoće li moći da bude tako - zaključio je Petrić.


BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike