Bilans divljanja huligana u Sloveniji - šestoro povređenih, dvojica fudbalera teže! Policija najavljuje hapšenja (VIDEO)

18.02.2024

21:09

0

Autor: P.K.

Nezapamćen i neshvatljiv incident na stadionu

Bilans divljanja huligana u Sloveniji - šestoro povređenih, dvojica fudbalera teže! Policija najavljuje hapšenja (VIDEO)
Trenutak prekida meča - Copyright Printscreen/Twitter/Balkanfutbolu

Posle nezapamćenih scena u Morskoj Soboti, koji su šokirali region, imamo nastavak priče. Ukupno je povređeno šest ljudi nakon što su navijači gostujućeg Mariborau teren ubacili eksplozivnu napravu.

Od njih šestorice, dvojica su teže. Svi se leče u bolnici, a prema poslednjim informacijama, svi imaju problema sa sluhom, kod jednog čak postoje i opekotine. Najgore su prošli Niko Kasalo i Tilen Ščerjavić, koji su se zagrevali za ulazak u igru.

Obojica su se nakon eksplozije držali za uši i bezglavo trčali. Jedan je imao opekotine po licu. Povređeni su i Žiga Laci, kondicioni trener i jedan od sakupljača lopti.

Policija će verovatno uspeti da otkrije počinioce. Pre utakmice su, naime, javnosti saopštili da će koristiti tehnička sredstva za fotografisanje i snimanje video zapisa i na samom stadionu, jer je ovo bio meč visokog rizika.

Kakva će biti sudbina utakmice, još nije poznato. Najverovatnije je da će dvoboj biti registrovan za zelenim stolom sa 3:0 za Muru. Manje verovatno je ponavljanje utakmice. Kakva će biti kazna za Maribor, čiji su navijači izazvali incident, i Mure, koja je odgovorna kao organizator, još nije poznato.

Oni će krivično odgovarati po više tačaka.

U rukovodstvu Mure bili su šokirani, što je na konferenciji za novinare nakon utakmice istakao predsednik crno-belih Robert Kuzmič, dok se direktor Maribora Bojan Ban izvinio u ime kluba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike