Pavlović jasan: Možemo da preskočimo grupu na EURO!

16.02.2024

09:02

0

Mladi fudbaler veruje da će ova selekcija bolje proći u Nemačkoj, nego što je bio slučaj u Kataru

Pavlović jasan: Možemo da preskočimo grupu na EURO!
Copyright MN Press

Srpski fudbaler Strahinja Pavlović veruje da Orlovi mogu da preskoče grupnu fazu na EURO, koje se igra sredinom godine u Namačkoj.

- Ne pamtim kad je raspored utakmica delovalo zanimljiviji nego u 2024. EURO je sam po sebi ogroman izazov, pogotovo što nismo učestvovali od 2000. Želimo da napravimo korak više u odnosu na prethodne završne turnire i prođemo u osminu finala. U Ligi nacija želimo da igramo u četvrtfinalu, a biće zanimljivo jer treće mesto donosi borbu za opstanak u A diviziji. Shvatićemo ozbiljno sve utakmice, a prvo smo naravno usmereni na kontinentalni šampionat - istakao je Pavlović za Sportski žurnal.

Fudbaler Salcburga smatra da su duže pripreme bolje za svakog igrača, a ne kao što je bio slučaj u Kataru na Mundijalu.

- Naravno da je bolje kad je period do velikog takmičenja duži. Uoči Svetskog prvenstva 2022. bila je nezgodna situacija, jer smo iz prvenstva došli na okupljanje i odmah otputovali u Bahrein, pa u Katar. Ligaška sezona biće završena ranije, malo ćemo se odmoriti i onda imati dve nedelje za treninge i kontrolne utakmice. Važno je da svi budemo zdravi. Pred Mondijal povređeni nisu ni imali vremena da se oporave.

Strahinja Pavlović je priznao da nema neke euforije pred EURO.

- Kvalifikacije su bile teške. Mnogi su očekivali da lakše obezbedimo plasman u Nemačku. Zbog toga su očekivanja od nas manja, mada kako se EURO bude približavao počeće i euforija. Cilj nam je da prođemo grupu, imamo šanse, videćemo - zaključio je Pavlović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike