Nema spavanja, noćas igra Srbija! Košarkašicama treba naša podrška: Devojke, umirite agresivnu Kinu!

03.08.2021

08:58

0

Počinju dani raspleta u Tokiju

Nema spavanja, noćas igra Srbija! Košarkašicama treba naša podrška: Devojke, umirite agresivnu Kinu!
Copyright TANJUG/AP Photo/Eric Gay

Prvi veliki, pravi korak na putu ka odličju na Olimpijskim igrama u Tokiju je reprezentacija Kine. Utakmica naših košarkašica na programu je u sredu od 3.00 po našem vremenu, a u taboru našeg tima znaju kakav ih rival očekuje.

– Biće to teška i nezgodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Ja se nadam da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne zavrdditi utakmicu protiv Kine – rekla je Ana Dabović za sjat KSS.

Tina Krajišnik, Ana Dabović/FIBA

Kina ima tri pobede na OI, a Ana Crvendakić poručuje da je ključ dorbog rezultata u rukama Srbije.

– Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu.

Pobednik duela Srbija – Kina u polufinalu će igrati sa boljim iz suela SAD i Australije. Drugi četvertfinalni par su Japan – Belgija i Španija – Francuska.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike