Haos u Hrvatskoj! Smenjen selektor jer navija protiv Dinama, spominju se i klovnovi!

15.02.2024

11:07

0

Autor: D. N.

Ispostavilo se da je žreb za Ligu konferencija izazvao pravi zemljotres

Haos u Hrvatskoj! Smenjen selektor jer navija protiv Dinama, spominju se i klovnovi!
Copyright MN Press

Robert Jarni više nije selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske do 17 godina, što je i zvanično potvrđeno. Povod je bila izjava da će u duelu Dinama i Betisa u okviru 1/16 finala Lige konferencija navijati za španski klub.

- Pa, nego za koga ću da navijam? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prelepe godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi mogao da mi zameri. Ja sam pritom i hajdukovac u srcu - kazao je Jarni. 

Odmah je usledila ekspresna reakcija tamošnjeg fudbalskog saveza.

- Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HNS, Robert Jarni razrešen je dužnosti selektora hrvatske U17 reprezentacije posle neprimerenih izjava u medijima - navodi se u saopštenju Saveza.

Takođe je navedeno da je pravo svakog pojedinca da navija za klub koji želi, ali i protiv hrvatskih klubova. Ipak smatraju da je tako nešto neprimereno selektorima.

- Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrede viši standardi, te da je neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kog hrvatskog kluba u evropskom takmičenju. Promocija zajedništva unutar hrvatske fudbalske porodice uslov je bez koje se ne može voditi neka hrvatska selekcija.

Selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno poverenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice - zaključeno je u saopštenju.

O Jarniju je pričao i bivši fudbaler Dinama, Bruno Petković.

- Ako je to istina, ja mislim da bi ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu trebalo da navijaju za hrvatski klub. Tako da poručujem Robertu da je klovn. Slobodno to napišite! Čovek koji navija protiv hrvatskog kluba u Evropi, a Hrvat je, to je klovn - smatra Petković.

Jarni je preuzeo kadete u avgustu 2022. godine, posle mandata sa omladincima.

Igrao je i za Hajduk, Bari, Torino, Juventus, Real Madrid, Panatinaikos i Las Palmas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike