Da li je vreme za nemoguće? Bajer potpuno demontirao Bajern u derbiju sezone!

11.02.2024

00:44

0

Autor: P.K.

Sada ima solidnu prednost na vrhu

Da li je vreme za nemoguće? Bajer potpuno demontirao Bajern u derbiju sezone!
Radost igrača Bajera posle pobede - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Zna se ko je gazda u Nemačkoj! U derbiju koji vrlo lako može da odluči o tituli, Bajer Leverkuzen je na svom terenu prosto razbio "večitog" šampiona Bajern Minhen 3:0 i tako 13 kola pre kraja stekao ogromnih pet bodova prednosti!

Iako ima mnogo da se igra do kraja, Bajer je pokazao superiornost u svim aspektima igre nad Bajernom i tako verovatno potpisao otkaz Tomasu Tuhelu na kraju sezone.

A Ćabi Alonso je majstor i u svemu je nadvisio kolegu, iako mu je ovo tek prva sezona u kojoj vodi prvi tim neke ekipe. Bajer ima nadimak "Neverkusen" ("nikadkuzen"), jer nikad ništa nije osvojio, a par puta je bez titule ostajao u poslednjim kolima. U Ligi šampiona je čak stigao do finala, ali tamo je bio jači Real Madrid.

Da li je vreme za promene? 

Domaćin je na Baj areni od početka nametnuo visoki tempo igre, igrao je agresivan presing na gostujući tim, koji je bio u problemima zbog konstantnih prodora Bajerovih bekova. Bajernova odbrana posebno je trpela iz brzih kontranapada domaćih. To je rezultiralo nedovoljno efikasnom napadačkom igrom Bajerna, što je dovelo do zaslužene pobede domaćina.

Josip Stanišić nije uspeo da se dokaže u Bajernu i na pozajmici je u Leverkuzenu dao je prvi gol na utakmici u 18. minutu, posle nakon preciznog pasa Endriha. On se nije radovao posle gola. Drugi gol bio je rezultat odlično odigrane akcije Nejtana Tele i Aleksa Grimalda, gde je levi bek majstorski završio napad za 2:0.

Do kraja utakmice Bajern nije uspeo da se oporavi. U završnim momentima, Manuel Nojer je napustio gol, što je video Frimpong, koji je pogodio praznu mrežu za konačnih 3:0.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike