Stanković jasan: Zašto nije izveo Kangu, zašto nema Degeneka, kakav je problem sa špicevima...

03.08.2021

22:12 >> 23:23

0

Revanš je u utorak u Tiraspolju

Stanković jasan: Zašto nije izveo Kangu, zašto nema Degeneka, kakav je problem sa špicevima...
Copyright MN Press

Crvena zvezda i Šerif odigrali su nerešeno u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Rezultat na stadionu “Rajko Mitić” je bio 1:1.

Posle remija, šef struke prvaka Srbije Dejan Stanković dao je izjavu pred TV kamerama, a zatim bio i na konferenciji za novinare u medija centru stadiona.

Prvo pitanje je bilo, zašto je Zvezda ušlo lagano u meč.

– Mnogo lošija reakcija na drugu loptu nego protiv Kairata. Do primljenog gola, mnogo takvih lopti smo izgubili. U drugo poluvreme smo ušli dobro, ali onda na naš korner ostali bez igrača. Da smo ostali deset na deset ko zna šta bi bilo. Prvo poluvreme je završeno, ali verujemo. Nedostajala je agresivnost, samo ta druga lopta…

Pričao je i o Kangi koji je dobio drugi žuti kartion, u 58. minutu.

pročitajte još:

– Fudbal je čudo. Da sam znao, odmah bih ga zamenio. Ne želim da svaljujem krivicu ni na koga. Možda sam mogao da ga ostavim u svlačionici. Faul kod gola je bio malo ishitren, a opet nisam video ni da je Kanga “visio” za drugi žuti karton.

Da sam znao da će da dobije crveni, zamenio bih ga na poluvremenu, kao što sam to uradio sa Sanogom kada je startovao u drugom poluvremenu i napravio prekršaj. Reagovali smo odmah.

Da li bi bilo drugačije, da nije isključen. Ne bavim se tim šta bi bilo kad bi bilo. Možda, verovatno… Ne mogu to da znam. Kako smo ušli u drugo poluvreme, pomerili smo ravnotežu na njihovu polovinu. Nema mesta drami, idemo dalje.

Zašto Radovan Pankov ima prednost u odnosu na Miloša Degeneka, i šta se dešava sa njim?

– Iskustvo me naučilo. I kao igrača i kao trenera da je najbolji onaj ko ne igra. Ako nije Degenek, onda je to Pavkov, ako nije on, priča se o Kangi, pa o bonusima, pa o novim bonusima… To je kao hrčak koji trči u krug u kavezu. Ovo nije neprijatno pitanje. Bilo bi lakše da smo dobili, ali evo, ne važi gol u gostima, da je pravilo ostalo na snazi, bilo bi nam teže. Ponavljam, verujem u moje igrače.

pročitajte još:

Da li je problem što ne postoji špic spreman za svih 90 minuta? Dionija je u drugom poluvremenu zamenio Nikola Krstović.

– Igramo sa onim što imamo. Dioni će biti bolji i treba nam njegova pomoć. Možda nije bilo kako smo očekivali, ali ispunio je ono što se tražilo od njega. dao je gol. Mogao je bolje u polju, da se duže zadrži lopta. Imamo ekipu i tim, videli ste da smo i sa igračem manje, kao lavovi, zajedno sa publikom koja je gurala i stala iza nas – napadali. Lepo je pobediti na Marakani pred ovakvim ambijentom, ali šta je tu je. Čeka nas revanš, šanse su 50-50.

Stankovića i ekipu gosti sa istoka nisu iznenadili…

– Imaju talenat, svako pojedinačno, kao i  brzinu. Ako ne stojimo blizu i nemamo reakciju na tu drugu loptu, oni momci znaju da igraju. Ne dolazi se slučajno u treće kolo. Nema lakih poena, idemo dalje. Ako hoćeš u Ligu šampiona nije med i mleko, ali je onda sve slađe.

Dodao je i da je zadovoljan kako je ekipa odigrala posle crvenog kartona Kange.

– Na to sam ponosan, da možemo da ispariramo. Momci su hrabri, sa deset igrača su morali da obavljaju i po tri posla na terenu. Oduševljen sam njihovom hrabrošću i mentalitetom i time da idu dalje, ne posustaju i da se bore do poslednjeg trenutka. Možda smo mogli u jednom trenutku i da primimo gol, bilo je par kontri, ali nismo stali, to nas gura napred, taj odnos i znam da ćemo uraditi sve da prođemo dalje.

pročitajte još:

Za kraj je postavljeno i pitanje, da li je u redu da u meču Moldavaca sudi Rumun.

– Ne znam šta da kažem. Ne bavim se time. Ima ljudi koji o tome misle. Da ne komentarišem, da se pogrešno ne bi protumačil – zaključio je Stanković, a utiske je izneo i šef struke gostiju, Ukrajinac Jurij Vernidub.

– Ne mislim da je Zvezda loše odigrala. Dobro smo se pripremili i pokrili pozicije sa kojih smo znali da nam preti opasnost. Rezultat je 1:1 i niko ne zna ko će da prođe dalje. Šanse su 50-50, ali mi moramo da se dobro pripremimo.

Na terenu nije bilo ni Luvanora, najboljeg igrača koji je u ovosezonskim kvalifikacijama, u tri meča dao čak četiri gola.

– Imao je nekih problema i nije bio ni prijavljen za ovaj meč. On je lider i nadam se da će da igra u revanšu.

Postavljeno je i pitanje koliko je na ishod uticao crveni karton Kange.

– Uticalo je. Bilo bi tako, i da je neko od naših igrača isključen. Zato sam ja i menjao igrače koji su imali žute kartone.

Revanš je u utorak u Tiraspolju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike