Srećan sam što završavamo karijere borbom za medalju: Andrija Prlainović verovao u uspeh

04.08.2021

11:42

0

Delfini odlično raspoloženi posle pobede nad Italijom

Srećan sam što završavamo karijere borbom za medalju: Andrija Prlainović verovao u uspeh
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey/

Potopili su vaterpolisti Srbije aktulenog svetskog prvaka Italiju sa 10:6 i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Igra gotovo bez greške, na golu maestralni Branislav Mitrović u napadu raznovrsno i efikasno. Jedan od onih koji su “bušili” mrežu Italijana Andrija Prlainović ističe da je očekivao baš takvu utakmicu.

– Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uveren da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine – rekao je Prlainović, a prenosi Tanjug.

Naglasio je Andrija i da drugačiji scenario ne bi bio pravedan kada se radi o ekipi koja je aktuleni olimpijski šampion:

– Srećan sam što ćemo naše reprezentativne karijere završiti u borbi za medalje. Kako god da bude, to je najmanje što smo zaslužili.

A u polufinalu Španci. Stari znanci i tim koji ume sa Srbima. Ali…

– Najviše su pokazali ovde, uopšte u poslednje tri godine. U kontinuitetu dobro igraju, pravi su tim, najteže je igrati protiv njih. Međutim, mislim da smo i mi dostigli dobru formu i da smo spremni da odigramo odličnu utakmicu u polufinalu – zaključio je Prlainović.

Iskusnog centra Duška Pijetlovića raduje činjenica da je pobednik duela sa Italijom rešen na vreme.

– U drugom delu smo malo i usporili, nismo hteli previše da rizikujemo i zato rezultat nije ubedljiv. Španci su zasluženo tu gde jesu, gubili smo od njih u poslednje tri godine minimalno, ili igrali nerešeno. Dobili su nas i ovde na početku, ali mi se nadamo da će sada naša odbrana biti prava, da ćemo biti skoncentrisani i sve završiti kako treba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike