FIFA odredila domaćina finala Mundijala 2026. godine! Biće spektakularno, pred više od 80.000 navijača! (FOTO)

04.02.2024 | 22:36

Autor: A. Š.

Svetska kuća fudbala izabrala grad u SAD, u kojem će se dve najbolje fudbalske reprezentacije na planeti boriti za najvredniji trofej najvažnije sporedne stvari na svetu

Copyright Profimedia

Mundijal u Kataru bio je spektakularan, a već sada može da se nasluti da će naredni, u Kanadi, Meksiku i SAD, biti u najmanju ruku na istom nivou.

FIFA, kao i zemlje domaćini, čine sve kako bi na najbolji mogući način pripremili teren za planetarni šampionat 2026. godine, koje će biti otvoreno u Meksiko sitiju, na legendarnom "Estadija Asteka" stadionu, dok će zavesa biti spuštena u Nju Džerziju.

Naime, svetska kuća fudbala u nedelju uveče objavila je da će finale Mundijala biti odigrano na  MetLajf stadionu 19. jula!

Zdanje na kojem će se igrati završna predstava narednog planetarnog šampionata u fudbalu dom je NFL klubova Njujork Džetsa i Njujork Džajantsa, a svečano je otvoren 2010. godine, pošto je prethodno u njegovu izgradnju uložen 1.6 milijardi dolara.

Stadion može da primi preko 80.000 navijača. Najgledaniji fudbalski meč bio je onaj između Mančester junajteda i Arsenala prošlog leta pred više od 82.000 ljudi, derbi Džetsa i Džajantsa sa tribina „Metlajf“ stadiona pratilo 83.367 navijača, dok je Ed Širan na svom koncertu okupio čak 89.106 ljudi.

FIFA je večeras objavila da će prvo polufinale Mundijala biti igrano u Dalasu 14. jula, dok ćemo drugog finalistu dobiti dan kasnije u Atlanti.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam