Između dva meča sa Šerifom: Zvezda čeka Napredak, preduslov za Evropu su samo pobede

05.08.2021

11:16 >> 12:29

0

Sudija će biti Nenad Minaković

Između dva meča sa Šerifom: Zvezda čeka Napredak, preduslov za Evropu su samo pobede
Copyright Dejan Stanković i Nebojša Milošević, MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Posle Vojvodine, Mladosti i Spartaka ekipa Dejana Stankovića odmeriće snage sa Napretkom u utakmici 4. kola.

Duel sa Kruševljanima, posle remija sa Šerifom je najavio Stankovićev pomoćnik, Nebojša Milošević.

– Zahuktava se domaće prvenstvo, igramo četvrto prvenstveno kolo protiv Napretka iz Kruševca. Prvenstvene utakmice između evropskih dolaze u gustom rasporedu, nama je prioritet da budemo na potrebnom takmičarskim nivou i ostvarujemo rezultate i ciljeve koje želimo. Preduslov za učestvovanje u evropskim kvalifikacijama sledeće sezone jeste da budemo šampioni. Moramo pobeđivati. Napredak iz Kruševca je u prethodna tri kola pokazao da je dosta dobro formirao tim, deluju uravnoteženo. Radi se o timu koji predvodi iskusni stručnjak (Milan Đuričić prim. aut.) i klubu sa bogatom tradicijom, bez obzira što se prethodne sezone borio za opstanak. Počeli su dosta stabilno imaju dve pobede i jedan poraz, uz veliki broj postignutih golova. Imaju dosta igrača koji možda nisu poznati široj javnosti, ali koji su igrali u našim domaćim klubovima.

Pokazali su raznovrsnost u ova prva tri kola, imaju brzinu i po levom i desnom boku, da li  podrškom iz drugog plana preko bekova, da li su to Spremo ili Jovanović ili na krilnim pozicijama Kočić i Jovanović. Njih dvojica su postigli četiri gola, predvođeni Marjanovićem, koji je iskusan igrač na sredini terena i od koga mnogo toga zavisi u igru Napretka. Solidni su i u prekidima, raznovrsni, takođe imaju i visinu. Na prethodnoj utakmici se Stevanović u manevru povredio, pa je tu napravljena promena sa Raškovićem.

Napredak je ekipa koja ima ravnotežu u igri, jasno zna šta hoće, nije to ekipa koja će prvenstveno želeti da brine o svom golu ovde. Želi da koristi svoje sposobnosti u brzini i u udarcu sa distance, što jako dobro rade sa solidnom rotacijom u veznom redu. To sve iziskuje sa naše strane maksimalno poštovanje i respekt prema protivniku i sa druge strane apsolutnu ambiciju i želju da se osvoje tri boda i da se stabilno takmičimo u domaćem prvenstvu – istakao je Milošević.

Osvrnuo se Milošević i na zdravstveno stanje igrača…

– Babić je imao stomačni virus, propustio je nekoliko treninga posle utakmice u Subotici. Zamenjen je u toku te utakmice, juče je individualno trenirao, danas očekujemo da trenira sa ekipom. Zdravstvene službe i Mister će doneti odluku o evenutalnom njegovom učestvovanju u utakmici.

Što se tiče Pavkova  on je takođe imao temperaturu dva dana, on juče nije trenirao, danas ćemo videti kako se oseća. Gajić je zadobio povredu ramena u prvoj utakmici protiv Kairata, najpokretljiviji zglob u telu zahteva određenu opreznost, trenira u konkurenciji je i aktivno konkuriše za takmičarski sastav sutra.

Što se tiče ostalih igrača nemamo krupnijih povreda, posle svake evropske utakmice u 48 sati se završava proces oporavka. Svi igrači su u takmičarskoj situaciji, imamo i sutra prepodne da definišemo što se tiče zdravstvenog stanja i mentalno-fizičkog šef stručnog štaba će doneti odluku.

Govorio je pomoćni trener prvaka Srbije i o načinu igre ekipe Napretka i ambicijama crveno-belih.

– Uvek želimo da postižemo što je moguće više golova, pre svega da pobedimo ako može uz neku sadržajnu i efikasnu igru još bolje. U zavisnosti u kojoj meri nametnemo naš stil igre i u kojoj meri nateramo protivnika da brine o nama i neutrališemo neke njihove kvalitete. Pre svega moramo da im oduzmemo da osete samopouzdanje na našem terenu. Da igrači kao što su Marjanović, Spremo, Jovanović i Kočić ne dobiju dovoljno prostora da pokažu svoj kvalitet. Napredak nije ekipa koja će da se brani i da čeka da će nešto samo od sebe da se desi. U okviru svojih individualnih kvaliteta imaju ideju, koncept igre koji pokušava da sprovode.

Pokušali su to i Nišu, iako je utakmica završena 4:2, to su pokušali i kod kuće i uspeli da pobede Radnički iz Kragujevca i Kolubaru. Udarci sa distance, kontranapad posle prekida su stvari kojih moramo da se čuvamo, oni su raznovrsna ekipa koja je dobro izbalansirana. Ne postoje dva ili  tri pojedinca koja drže sve na svojim leđima. Igrači su u dobrim fudbalskim godinama, uz mlađe kao što je Jovanović. Napredak ove godine može da bude u stabilnom delu tabele. Nama je  važno da mi sutra demonstriramo ono što radimo i šta hoćemo i u agresivnosti, da možemo da reagujemo na promene poseda lopte, da budemo proaktivni, a ne reaktivni, prioritet nam je sutra da osvojimo tri boda, važan nam je i način na koji ćemo da osvojimo tri boda – zaključio je Milošević.

Utakmica je zakazana za sutra (20:00, TV Arena sport), a glavni sudija biće Nenad Minaković.

Cene ulaznica su 300 dinara za sever, 400 za istok, 500 za zapad, a za VIP deo zapadne tribine 1.000. Cene za VIP lože su po 2.000 dinara za VIP 1 i VIP 2. Ulaz u VIP galeriju je 3.000.

Za najmlađe obezbeđen je i besplatan ulaz.

– U znak zahvalnosti na ogromnoj podršci FK Crvena zvezda je omogućio besplatan ulaz za decu do 14 godina na utakmicu sa Napretkom, koja će se odigrati u petak od 20 časova. Svaka punoletna osoba će uz kupljenu kartu za sektor 6 na istoku i sektor 6 na zapadu moći besplatno da uvede do petoro dece – navedeno je na sajtu crveno-belih.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike