Ko sudi Zvezdi i Šerifu? Nemac, suspendovan zbog 300 evra, a bio je u VAR sobi kada je Srbija pokradena na Mondijalu

05.08.2021

12:15 >> 12:26

0

Ko bude bolji ide na Dinamo ili Legiju

Ko sudi Zvezdi i Šerifu? Nemac, suspendovan zbog 300 evra, a bio je u VAR sobi kada je Srbija pokradena na Mondijalu
Copyright Feliks Cvajer, MN Press

Posle 1:1 u Beogradu, Crvena zvezda i Šerif će u utorak odigrati revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. UEFA je odredila i glavnog sudiju za utakmicu posle koje će se znati ko će se plasirati u plej-of elitnog UEFA takmičenja.

Arbitri će biti iz Nemačke. Glavni je Feliks Cvajer, a pomagaće mu Rafael Foltin i Štefan Lup. Bastijan Dankert biće četvrti sudija.

Cvajer (40) sudi u Bundesligi od 2009. godine, a na FIFA listi je od 2012. Zanimljivo je da su Cvajer i Dankert bili u VAR sobi tokom utakmice Mondijala u Rusiji, između Srbije i Švajcarske. Tada je Srbija oštećena jer nije dosuđen očigledan prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru. Glavni sudija Feliks Brih tada nije ni pogledao snimak.

pročitajte još:

Ali za Cvajera je vezana još jedna kontroverza. Na početku sudijske karijere (2005. godine) bio je umešan u skandal čiji je glavni akter bio sudija Robert Hojzer. Pošto je učestvovao u nameštanju utakmica suspendovan je na šest meseci jer je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra.

Isto tako, nedavno je bio optužen od strana dela javnosti da je u susretu Čelsija i Rena u Ligi šampiona pomagao londonskom klubu da stigne do pobede.

Srpskim klubovima nije sudio, ali jeste reprezentaciji, u duelu sa Gruzijom u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji. Tada smo slavili sa 3:1.

Utakmica će biti odigrana u utorak, početak je zakazan za 19 časova po srednjeevropskom vremenu, a ko bude bolji ide na pobednika duela Dinamo Zagreb – Legija. U slučaju neuspeha, Zvezda se seli u kvalifikacije za Ligu Evrope i igraće protiv neuspešnijeg iz duela Jang Bojs – Kluž.

pročitajte još:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike