Kraj jedne ere slavnog Liverpula, kako će klub reagovati nakon svega? Klop je sinonim za trofeje, a sada odlazi!

26.01.2024

12:46

0

Autor: G. F.

Dovoljno je samo to što je titulu u Premijer ligi vratio na Enfild, da ne pričamo o ostalim trofejima

Kraj jedne ere slavnog Liverpula, kako će klub reagovati nakon svega? Klop je sinonim za trofeje, a sada odlazi!
Jirgen Klop - Copyright Profimedia

Gotova je jedna više nego uspešna era na Enflid roudu. Kada bude odigrana poslednja utakica u sezoni Jirgen Klop više neće biti trener Liverpula.

Objasnio je nemački stručnjak razloge za odluku o odlasku u veoma emotivnom video snimku, a mi vam donosimo pregled njegove više nego uspešne misije na Enfild roudu.

Jirgen Klop je u Liverpul došao 2015. godine i zapravo je sa njim na klupi počeo preporod slavnog kluba sa Enfilda.

Vodio je klub na 466 utakmica i zabeležio 283 pobede uz 105 remija i 78 poraza, u procentima izraženo Liverpul je slavio na 60,7 utakmica pod njegovim vođstvom.

Brzo je kupio srca navijača, u njegovoj eri napravljeni su neki od najvećih rezultata u prebogatoj istoriji, a posebno će ostati upamćen po fudbalerima koje je angažovao i od njih napravio velike svetske zvezde.

I riznica trofeja Liverpula je daleko bogatija otkako je Nemac stigao na Enfild, pa se u vitrinama "crvenih"  mogu videti pehari namenjeni pobedniku Lige šampiona, FIFA svetskog klupskog prvenstva, FA Komjuniti šild, EFL kupa, FA kupa i, ono što je svim navijačima najvažnije, Premijer lige.

Na taj trofej čekali su od sezone 1989/90 do sezone 2019/20! Nema dileme da je Klop zlatnim slovima ispisao svoje ime u istoriju slavnog kluba.

Jedna uspešna era došla je do samog kraja. Čeka se reakcija kluba. I navijača, naravno. A i da se vidi hoće li Klop na pauzu ili će ga povući neki novi izazov.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike