Terzić dao odgovor na pitanje svih pitanja ove zime u Zvezdi! Ovo je plan za Jovana Mijatovića!

25.01.2024

22:48

0

Autor: A. Š.

Generalni direktor srpskog prvaka otkrio da li će talentovani napadač do kraja tekućeg prelaznog roka napustiti Marakanu

Terzić dao odgovor na pitanje svih pitanja ove zime u Zvezdi! Ovo je plan za Jovana Mijatovića!
Jovan Mijtović i Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Crvena zvezda je ove zime već odradili jedan istorijski transfer. Mladi defanzivac Kosta Nedeljković prodat je Aston Vili za devet miliona evra, ali već nekoliko meseci u domaćoj javnosti najviše se spekuliše o budućnosti Jovana Mijatovića na stadionu „Rajko Mitić“.

Iako je mladi napadač nekoliko puta već prilično jasno isticao da bi voleo još neko vreme da nosi crveno-beli dres, veliko je pitanje da li će Zvezdino rukovodstvo na čelu sa Zvezdanom Terzićem uspeti da odoli ponudi koja se ne odbija.

Šuška se već neko vreme da upravo jednu takvu sprema Siti grupa, koja planira da jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope prosledi prvo Njujork sitiju, dok bi na račun Zvezde, navodno, trebalo da legne osam plus dva miliona evra kroz određene bonuse.

Ipak, prvi operativac srpskog šampiona u razgovoru za TV „Arena sport“ na Kipru, gde se crveno-beli nalaze na pripremama, spušta loptu na zemlju.

- Ne želimo da pričamo o stvarima koje još nisu realizovane i odrađene. Postoji interesovanje za Jovana Mijatovića. Postoji cena, odnosno novac, ispod kojeg nećemo da idemo. Postoji i šansa da ostane u Crvenoj zvezdi. Tržište će odlučiti – kazao je Terzić i dodao:

- On je dete sa strahovitim samopouzdanjem, to je preduslov da se napravi velika karijera. Ima strast prema fudbalu. Videli ste kako je izveo penal protiv Mladosti. Iskoristio je šansu jesenas. To je putokaz za ostale mlade igrače.

Pre svih za?

- Najviše očekujemo od Vilija Radojevića. Nametnuo se na poziciji levog beka. Odmah iza njega su Knežević i Jovan Šljivić. Minutaža ostalih zavisiće od rezultata, zdravstvenog biltena.

Osvrnuo se Terzić na prodaju Nedeljkovića klubu iz Birmingema.

- Često vagamo da li je pravi momenat prodati igrača. Zavisi od finansijske situacije, kao i procene da li ćemo dobiti veću ponudu. Mi nemamo utakmice u Evropi, domaća liga nije atraktivna zbog uslova i kvaliteta. Teško je onda podići cenu iz takvog ambijenta. O tome govori i primer Erakovića. Za njega smo imali ponudu od devet miliona leta 2022. godine. Samo 12 meseci kasnije cena mu je pala za dva miliona. Cena od devet miliona evra za desnog beka je odlična. Nama imponuje što smo prodali igrača u Premijer Ligu, dokaz je da imamo igrače za najjača svetska takmičenja.

Da bi se ostvario neki dolazni transfer ove zime preduslov je da Mijatović bude prodat. U tom slučaju crveno-beli će fokus usmeriti ka Lučanima i mladom napadaču Urošu Sremčeviću.

- Prišao mi je golman Lučana Stamenkvić na poluvremenu i zahvalio mi se što sam došao da ga gledam. Šalu na stranu. Sremčević je rasan napadač. Rekao sam već mnogo toga o njemu. Ima ozbiljan potencijal, još je maloletan – kazao je Zvezdan Terzić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike