Najvažnije je da Partizan bude šampion! Goh stigao među crno-bele pun optimizma: San mi je da budem najbolji u Evropi!

25.01.2024

18:58

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac Južne Koreje priključio se novim saigračima na Kipru

Najvažnije je da Partizan bude šampion! Goh stigao među crno-bele pun optimizma: San mi je da budem najbolji u Evropi!
Jung Džun Goh - Copyright Promo/FK Partizan

Tiho je radio sportski sektor Partizana ove zime i bez ikakve pompe na crno-belu stranu Topčiderskog brda privoleo nekoliko pojačanja koja bi trebalo da budu garant ravnopravne borbe za šampionski tron sa Crvenom zvezdom do kraja šampionata.

Jedno od njih je svakako i južnokorejski reprezentativac Jung-Džun Goh (22) koji se u četvrtak priključio Igoru Duljaju i saigračima na Kipru.

Odmah po dolasku u zimsku bazu crno-belih, Goh se pojavio na predstavljanju pred novinarima, gde je prilično samouvereno poručio: „Najvažnije je da Partizan bude šampion, imam san da budem najbolji fudbaler u Evropi“.

- Znao sam da me je Partizan želeo i letos, ali lično nisam bio baš spreman. Postojali su i određeni problemi, ali sada, kada je prošla zima, spreman sam i počastvovan što sam ovde. Nikada nisam bio u Evropi, osim kada sam bio veoma mlad. Sada se selim da živim ovde, sve mi je jako nepoznato i bio sam malo zabrinut, ali kada sam video da su svi tako dobri prema meni, verujem da ću se brzo navići. Sestra studira i radi u Londonu, to je olakšavajuća okolnost - kazao je Goh.

Podsetimo, crno-beli su toliko uvereni da bi mladi ofanzivac mogao da im donese koristi, kako na terenu tako i u finansijskom smislu kada dođe vreme, da su njegovom dojučerašnjem klubu Pohangu 1.2 miliona evra.

- Pre svega, navijači Partizana mogu da očekuju od mene mnogo infiltracije u ofanzivnim poljima i agresivnu igru. Kao ličnost - volim fudbal, igre i kućne ljubimce – rekao je Goh, pa malo preciznije o svojoj igri rekao:

- Pozicija na kojoj se najbolje snalazim je lažna devetka ili krilo, ali imam dovoljno iskustva da imam samopouzdanja da igram na bilo kojoj poziciji na koju me trener stavi. Posle završetka korejske lige, imao sam tri meseca slobodno. Međutim, radio sam individualno. Trenutno sam na nekih 70 posto.

Iako mu je ovo premijerno profesionalno iskustvo van domovine, novom ofanzivcu Partizana samopouzdanja očigledno ne manjka.

- San mi je da budem najbolji fudbaler u Evropi, ali prvo želim da osvojim titulu sa Partizanom, to je najveći cilj. Naravno, i da odigram dobro u korist ekipe.

Svestan je Goh i ogromne navijačke baze koju Partizan ima.

- Kada se pročulo da bih mogao doći u Partizan, puno navijača mi je poslalo lepe poruke. Osetio sam njihovu ljubav i želim da se pokažem na terenu u najboljem svetlu za njih! Bio sam deo Pohanga od detinjstva do sad. Razvio sam posebnu vezu sa navijačima, ali spreman sam za novi korak, da postanem deo Partizanove porodice.

Kada smo kod porodice, kako je Gohova reagovala na njegov odlazak iz rodne kuće.

- Neki članovi porodice su bili zabrinuti, ali naravno da me nisu sprečavali da odem. Želeli su čak i da pođu sa mnom da mi pomognu da se prilagodim. Ipak, na kraju sam doneo odluku da dođem sam i prihvatim taj izazov. 

Zanimljivo, prilikom narednom večitog derbija jedan na drugog „udariće“ i dva zemljaka iz Južne Koreje.

- Poznajem Hvana iz reprezentacije. Razgovarali smo, naravno. Jasno mi je rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde i jedva čekam da učestvujem u tom duelu – kazao je Goh.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike