Infantino zagrmeo: Rešićemo problem! Zbog rasizma odmah kraj utakmice i službeni rezultat 3:0!

21.01.2024

13:03

0

Autor: G. F.

Pored toga biće suspendovan stadion i podnete krivične prijave protiv počinilaca

Infantino zagrmeo: Rešićemo problem! Zbog rasizma odmah kraj utakmice i službeni rezultat 3:0!
Đani Infatino - Copyright Profimedia

Najnoviji slučaj rasističkog ponašanja na fudbalskim utakmicama, koji se dogodio u subotu uveče na utakmici Udineze - Milan, uzburkao je svetsku javnost.

Golman gostiju Majk Menjan napustio je teren usred utakmice zbog uvreda koje je dobijao sa tribina, a verovatno najgora situacija je u Engleskoj gde su ovi ispadi česti. Takođe u subotu na utakmici Šefild venzdeja i Koventrija oponašanjem majmunskih krikova vređan je Kejsi Palmer.

Zbog toga se oglasio i predsednik Međunardone fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino. Italijan je zagrmeo da će za takve stvari kazne sada biti žestoke!

- Pored toga što imamo proces od tri koraka (prekid meča, novi prekid, trajni prekid), moramo da počnemo da uvodimo i automatsku predaju utakmice za timove čiji navijači čine rasističke uvrede i izazivaju prekide. Pored toga i suspenziju stadiona i krivične prijave za rasiste - napisao je prvi čovek FIFA na društvenim mrežama, a preneo mozzartspot i poslao poruku podrške fudbalerima koji su bili žrtve rasizma:

Printscreen/Instagram/gianni_infantino
Saopštenje predsednika FIFA

- FIFA i ceo fudbalski svet iskazuju punu solidarnost sa žrtvama rasizma ili bilo kojeg drugog vida diskriminacije. Jednom za svagda: Ne rasizmu! Ne bilo kojoj vrsti diskriminacije! Događaji iz Udina i Šefilda u subotu su totalno neprihvatljivi i užasni. Igrači koji su se našli na udaru imaju punu nepodeljenu podršku!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike