Trener otišao iz kluba da bi predavao u školi! Neverovatna priča iz srpskog fudbala

19.01.2024

07:11

0

Autor: P.K.

Direktor mu nije dao da ostane trener, morao je da se vrati za početak školske godine

Trener otišao iz kluba da bi predavao u školi! Neverovatna priča iz srpskog fudbala
Izet Ljajić, arhiva - Copyright MN Press

Zaista neobična priča iz srpskog fudbala! Dosadašnji trener novobeogradskog Radničkog, Izet Ljajić morao je da ode sa te funkcije – da bi predavao u školi!

Iskusni trener iz Novog Pazara morao je da se ranije vrati sa priprema u rodni grad.

Ljajić predaje fizičko u osnovnoj školi, a školska godina počinje u ponedeljak. Direktor škole mu nije dozvolio da ostane sa Radničkim.

- Obaveze vezane za rad u prosveti uticale su da ranije dođem kući, uobičajene aktivnosti zovu i presudile su kad je reč o mom trenerskom putu. U ponedeljak i zvanično počinje školska godina, a obzirom da radim kao profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, prinuđen sam da u drugi plan stavim fudbalski posao koji neizmerno volim. Nisam imao razumevanje direktora škole, nije želeo da mi izađe u susret, pa sam imao jedinu opciju, da se vratim kući. Žao mi je što je došlo do privremenog, ne i trajnog rastanka sa "majstorima" – rekao je trener za Sportski žurnal.

Radnički je na pripremama u hrvatskom mestu Medulin.

- Naišao sam na divne ljude u Radničkom, od Dragana Ace Budića, prvog čoveka u taboru Novobeograđana. Na pripremama u Medulinu bilo nam je odlično, zadovoljan sam prijemom, od prvog dana saradnja je bila na najvišem nivou a profesionalni ritam nastavili smo i odlaskom na severni deo hrvatskog Jadrana. Rad je bio na najvišem nivou, takođe i atmosfera. U Radničkom se do detalja sve zna, ko je i za šta zadužen, proveli smo zajedno osam dana u Medulinu, ali rastanak je bio neminovan.

Izet Ljajić je nekoliko puta vodio Novi Pazar. Posle je bio u još nekoliko okolnih klubova, pa je radio u Zvezdari i Banu iz Raške. Predvodio je Radnički na poslednjih sedam utakmica u prvenstvu, u saradnji sa Draganom Acom Bulićem i Brankom Čavićem.

"Majstori" su sa njim na čelu imali učinak od jedne pobede, jednog remija i pet poraza u Prvoj ligi Srbije.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike