Partizan silno motivisan za prolećni deo: Crno-beli napadaju titulu, svi su tu, samo Saldanja fali!

10.01.2024

10:19

0

Autor: A. S.

Iz Humske bi da prekinu seriju večitog rivala

Partizan silno motivisan za prolećni deo: Crno-beli napadaju titulu, svi su tu, samo Saldanja fali!
Nikolić i Duljaj - Copyright MN Press

Igor Duljaj danas je nakon skoro tri nedelje okupio fudbalere Partizana i poveo ih u pripremni period kako bi spremni dočekali nastavak šampionata. Crno-beli će prvi deo priprema obaviti u Beogradu, a potom sledi put na Kipar.

Partizan je jesenji deo šampionata završio na prvom mestu, sa 47 bodova, jednim više od Crvene zvezde, koja brani duplu krunu. 

Duljaju su se odazvali svi igrači, osim Brazilca Mateusa Saldanje, koji će se naknadno priključiti ekipi, a tu je i jedno novo ime, omladinac Dušan Jovanović.

Spisak igrača za početak priprema:

Aleksanda Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanju Radulaški, Aranđel Stojković,  Aleksandar Filipović, Marko Živković, Nikola Antić, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Siniša Saničani, Nejtan De Medina, Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Bogdan Mirčetić, Bibras Natho, Danilo Pantić, Gajas Zahid, Ksander Severina,  Janko Jevremović, Mihajlo Petković, Nemanja Trifunović, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Andrija Pavlović, Dušan Jovanović.

Oni su prvi deo treninga odradili u teretani, a potom su izašli na teren sa veštačkom travom.

 

Utiske o dosadašnjem delu sezone, izneo je Bibras Natho.

- Imali smo dobru jesen. Jedina loša stvar je to što imamo samo bod prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Očekujem teže utakmice na proleće, veće borbe. Nadam se da možemo da nastavimo u istom ritmu. Ako budemo to uradili, biće dobro. Mnogo toga treba da uradimo da bismo osvojili titulu, ali pre svega treba da gledamo samo sebe. Da zadržimo pobednički duh, da se borimo do poslednjeg minuta i na svakom meču damo sve od sebe - rekao je Natho.

I kapiten crno-belih, Svetozar Marković je sličnog mišljenja.

- Velika čast je biti kapiten Partizana pogotovo sa 23 godine. Mislim da sam se dobro snašao i trudim se da pomognem koliko mog i borim se za ovu ekipu. To je ogroman motiv i meni i svim igračima. Mislim da je suvišno sada pričati o podizanju pehara na kraju sezone, to je daleko od nas i još ima da se igra i treba da idemo od utakmice do utakmice. Nadam se da ćemo se što bolje uigrati u ovih 20-25 dana i kroz pripremne utakmice i treninge da će sve biti u redu - istakao je Marković.

U ovom trentku, crno-beli imaju samo jednog zagarantovanog rival na pripremama, a to je ekipa Mladosti iz Lučana i taj duel će se igrati 20. januara. Pregovara se sa Neo Salaminom i Eknikosom Ahnasom, a traga se i dalje za četvrtim rivalom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike