Tumbaković se kaje što je bio selektor "orlova": Žalim za Crnom Gorom, zalutao sam na klupu Srbije!

07.08.2021

17:59 >> 19:54

0

Bivši selektor otvoreno priznaje da je pogrešio što je bio selektor

Tumbaković se kaje što je bio selektor "orlova": Žalim za Crnom Gorom, zalutao sam na klupu Srbije!
Copyright MN Press

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da je zalutao u reprezentaciju Srbije, kao i da žali za nacionalnim timom Crne Gore.

On je to rekao za televiziju Arena sport u velikom intervjuu. Sa Srbijom nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo, pa je upitan da li i dalje žali za tim.

– Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor. Uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, vizija… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške tokom života i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju – rekao je Tumbaković.

On je vodio Crnu Goru do 2019, kada je na red došla utakmica sa tzv. Kosovom. Nedugo potom je preuzeo Srbiju, ali nije bio uspešan sa njom.

– Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče. Ako to imaš u biografiji, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao – rekao je Tumbaković, pa nastavio:

– Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa nek ide, ali onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike