Premijer liga ponovo na stubu srama zbog VAR-a! Ovo je crveni karton? Čemu služi video ako na ovakvu grešku ne može da utiče? (VIDEO)

23.12.2023

18:25

0

Autor: A. Š.

Ponovo će se u kolevci fudbala voditi oštra polemika oko upotrebe video sistema

Premijer liga ponovo na stubu srama zbog VAR-a! Ovo je crveni karton? Čemu služi video ako na ovakvu grešku ne može da utiče? (VIDEO)
Trenutak kada Boli izbija loptu i potom dobija drugi žuti karton - Copyright Printscreen/Arena sport

Od kako je VAR uveden u fudbal najviše pridika stizalo je sa Ostrva. Donekle je i moglo da se očekuje da će tradicionalno nastrojeni Englezi praviti najveću buku oko upotrebe tehnologije u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali kako vreme prolazi deluje da su navijači u kolevci fudbala donekle bili u pravu.

Jer, koliko god se čenlnici ostrvskog fudbala trudili da što bezbolnije implementiraju video tehnologiju u svojim takmičenjima, sve očiglednije greške arbitara im značajno otežavaju posao.

Poslednji u nizu kikseva sudija u VAR sobi dogodio se u subotu poslepodne na meču Notingem Foresta i Bornmuta, a „drvlje i kamenje“ po sudijama bacili su navijači domaćeg tima, ali i oni neutralni ljubitelji fudbala, koji su ekspresno zasuli društvene mreže ne skrivajući čuđenje ovakvom odlukom.

Igrao se 23. minut kada je Vili Boli zaradio drugi žuti karton, zbog čega je morao u svlačionicu. I iako je tokom prenosa moglo da se nasluti da je glavni arbitar meča Robert Džons doneo pogrešnu odluku, pogled na usporeni snimak razrešio je svaku dilemu.

Jer, fudbaler Notingema je najpre klizećim startom izbio loptu ispred rivala, koji je tom prilikom čak i, videlo se to iz drugog ugla, nagazio defanzivca domaćih po nozi.

Ipak, odluka Džons je ostala na snazi, pa su domaći već sredinom poluvremena ostali sa igračem manje na terenu, a jedan korisnik "Tvitera" objasnio je da VAR nije ni mogao da učiče na ovu odluku jer se radilo o drugom žutom kartonu, preciznije - video soba može da interveniše jedino ako se radi o direktnom crvenom kartonu.

Ali, onda se postavlja sasvim logično pitanje, čemu VAR služi ako na ovakve materijalne povrede pravila ne može da utiče?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike