Bomba u češkom fudbalu! Lokalni milijarder kupio Slaviju iz Praga!

22.12.2023

00:44

0

Autor: A. Š.

Pavel Tikač otkupio je vlasništvo nad češkim velikanom od kineske investicione grupe „CITIC“

Bomba u češkom fudbalu! Lokalni milijarder kupio Slaviju iz Praga!
Fudbaleri Slavije iz Praga - Copyright Profimedia

Fudbalska bomba odjeknula je u Češkoj. Jedan od najvećih tamnošnjih klubova praška Slavija dobila je novog vlasnika. I to ne bilo kog, već lokalnog milijardera čija je porodica višedecenijski navijač češkog velikana.

Biznismen Pavel Tičak, kao i sam klub, potvrdili su da će prebogati vlasnik energetske i investicione grupe „Sev.en“ otkupiti vlasništvo Slavije od kineskog investicionog fonda „CITIC“.

- Spadam među verne navijače Slavije, kao moj otac i moj deda. Velika mi je čast da učestvujem u daljem razvoju kluba – kazao je Tikač, koji bi i zvanično vlasničku ulogu trebalo da preuzme u prvom kvartalu 2024. godine.

Kinezi su bili vlasnici Slavije u prethodnih pet godina, tokom koji je velikan iz Praga osvojio tri šampionske titule, uz tri učešća u četvrtfinalima evropskih takmičenja.

Tikeč se svrstava među iskusne češke biznismene, čije bogatstvo Forbs procenjuje na osam milijardi dolara. Bavi se investiranjem u energiju, a poslednjih godina se fokusirao na eksploataciju uglja i proizvodnju električne energije u inostranstvu, najviše u SAD i Australiju.

- Kada se ukazala prilika da se pridružim Slaviji, nisam oklevao. Nadam se da će moja deca jednog dana nastaviti moj posao. Za mene je Slavija simbol hrabrosti, marljivosti i istrajnosti, a to su kvaliteti na koje se kladim. Zato je to više obaveza nego investicija – dodao je Tikač u izjavi za lokalne medije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike