Partizanova derbi pobeda odjeknula u regionu! Komšije pecnule Zvezdu: Nije u šoldima sve!

20.12.2023

22:11

0

Autor: A. Š.

Mediji u nekadašnjim jugoslovenskim republikama ispratili 171. najveću utakmicu srpskog fudbala

Partizanova derbi pobeda odjeknula u regionu! Komšije pecnule Zvezdu: Nije u šoldima sve!
Radost fudbalera Partizana posle pobede u derbiju - Copyright MN Press

Spuštena je zavesa na 171. večiti derbi. Kada to gotovo niko od njega nije očekivao, otpisani Partizan je na svom stadionu savladao Crvenu zvezdu i u direktnom duelu overio jesenju titulu.

Najveća i najvažnija utakmica srpskog fudbala, očekivano, privukla je pažnju i medija u regionu, a najkonkretniji u naslovu bio je bosanskohercegovački portal „Sportsport.ba“.

U tekstu pod nazivom „Nije u šoldima sve – Partizan slavio protiv Crvene zvezde i vratio se na prvo mesto!“ ovaj portal taksativno navodio najzanimljivije detalje sa trave stadiona u Humskoj, podsetivši na početku da su crveno-beli u derbi ušli sa dva boda više, te da su posle njega ostali bez prvog mesta.

Portal „Klix.ba“ je u naslovu svog izveštaja iz srpske prestonice naglasio da je Beograd crno-beli, te da je Partizan konačno savladao Crvenu zvezdu, podsetivši u tekstu da je Valjak više od tri godine bio bez trijumfa protiv najvećeg rivala, kojeg je savladao posle 10 uzastopnih mečeva i prvi put od 10. jula 2020. i minimalnog trijumfa u Kupu Srbije.

I „Klix“ naglašava da su crno-beli ovom pobedom preuzeli lidersku poziciju na tabeli Superlige, a posebno zanimljiva bila im je koreografija Delija, koja im u prvi mah nije bila jasna i nisu bili sigurni koja se poruka šalje.

Hrvatski „Index“ je u tekstu pod naslovom „Partizan srušio Zvezdu u večitom derbiju i preuzeo vrh tabele“ pored ključnih detalja sa utakmice istakao i kako „zvezdaši mogu da budu veoma nezadovoljni učinkom u nacionalnom šampionatu ove sezone, budući da posle prelaznog roka u kojem je potrošeno puno novca na transfere aktuelni prvak gleda u leđa Partizanu.“

„Jutarnji list“ je u naslovu svog izveštaja sa derbija istakao da je gol postigao bivši igrač Gorice (Šerif Ndiaje), te da su „delije“ žestoko izvređale igrače posle utakmice.

Hrvatski portal dodao je kako „utakmica nije mogla da prođe bez napetosti na tribinama, gde su „delije“ imale glavnu ulogu s obzirom da su „grobari“ bojkotovali meč“, a uz osvrt na koreografiju Zvezdinih navijača novinar „Jutarnjeg“ je konstatovao da su se po završetku meča „delije“ okomile na sopstvene igrače, i to ne samo na tribinama već i na društvenim mrežama, gde je meta bio Milan Rodić zbog skrivljenog penala iz kojeg je Partizan poveo u finišu prvog poluvremena.

Podgoričkim „Vijestma“ je takođe najzanimljiviji bio prekid Partizanove serije bez pobede u derbiju, s tim što su oni računali samo prvenstvene susrete, u kojima su crno-beli poslednji put slavili 22. septembra 2019. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike