U Šerifu potpuno samouvereni pred meč sa Zvezdom: Samo pobeda, penale nismo vežbali!

10.08.2021

10:05

0

Zvezda je ozbiljan protivnik, ali mi idemo na pobedu

U Šerifu potpuno samouvereni pred meč sa Zvezdom: Samo pobeda, penale nismo vežbali!
Copyright Jurij Vernidub, MN Press

Crvena zvezda je malo i zabrinula svoje navijače posle 1:1 sa Šerifom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pristalice crveno-belih već su upisale pobedu u tom meču, ali se moldavski tim pokazao kao tvrd orah i nezgodan protivnik. Posle toga je u prvenstvu potvrdio formu i dodatno zabrinuo navijače Zvezde.

Trener Šerifa Jurij Vernidub govorio je i pre prve utakmice da je cilj da se prođe, a samouverenost nije opala ni posle prvog meča.

– Dobro je raspoloženje. Spremni smo za borbu. Ali, sačekajmo utakmicu. Ja lično očekujem dobru utakmicu. Teško je reći kako će biti, ali jedna stvar je jasna – imamo samo jedan cilj, a to je da pobedimo u svakoj utakmici.

Pročitajte još:

Izjava koja može da se protumači kao potcenjivačka, ali i kao samouverenost. Pitanje koje se samo nameće jeste da li je tim vežbao penale.

– Nema šta da krijem, nismo ih trenirali. Siguran sam da treba da se izađe i da se igra fudbal, da igrate svoju igru. Ako dođe do penala, tada ćemo razmišljati o tome. Teško je trenirati penale. Jedna stvar je trening, ali stanje igrača je sasvim drugačije na utakmici. Tada treba da se ima ispravan pristup, da se odaberu igrači koji su spremni za to.

Pres služba Šerifa ocenila je da je zvezda “domaći tim” u evropskim takmičenjima, pa je usledilo pitanje da li će se prilagođavati taktika tome.

– Srbi ove sezone drugačije igraju. Svake godine učestvuju u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope. To je protivnik sa imenom, težak je, vrlo ozbiljan. Analizirao sam ih. Ostaje nam da izađemo na teren i igramo kako treba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike