Miha nas je napustio tačno pre godinu dana, ali legendarni "bombarder" živi i dalje u srcima! (FOTO)

16.12.2023

07:20

0

Autor: D. N.

Izgubio je životnu bitku sa leukemijom, a sahranjen je u Rimu

Miha nas je napustio tačno pre godinu dana, ali legendarni "bombarder" živi i dalje u srcima! (FOTO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, prošle godine, nešto posle 14 časova iz Italije je stigla tužna vest. Umro je Siniša Mihajlović. Posle višegodišnje borbe sa leukemijom, najvažniju utakmicu izgubio je legendarni fudbaler, a kasnije trener i selektor.

Ta borba je trajala i trajala, i svaki korak je praćen u medijima. Jednu "rundu" te borbe je dobio, ali se opaka bolest vratila. Ponovo je smešten u bolnicu, u periodu kada je bio trener Bolonje. Treninge svoje ekipe pratio je "posredno", uz pomoć video tehnologije iz bolničke sobe u Rimu. Nedeljom su čak i organizovane šetnje ulicama grada koji ga je zapamtio jer je nosio dres i Rome i Lacija.

A, onda je došao tužan dan. Kada je saopštena tragična vest, od velikog fudbalera su se opraštali kubovi, nacionalni savezi, bivši saigrači, treneri, poznate ličnosti, političari...

Na dan sahrane (tri dana posle smrti), na kojoj je bila i ekipa portala 24sedam, u "večnom gradu", uz porodicu su bili i brojni prijatelji, predstavnici kubova, ali i brojni navijači.

Mihajlović je bio u braku sa Arijanom i iza sebe ostavio petoro dece, ćerke Viktoriju i Virdžiniju, kao i sinove Miroslava, Dušana i Nikolasa. Takođe, imao je i vanbračnog sina Marka, kojeg je priznao. Iza sebe je sebe ostavio i unuke.

Posthumno je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije, u februaru ove godine, a orden je primio sin Dušan. Takođe, njegova majka Viktorija je primila Orden zastave Srpske sa zlatnim vencem.

Uz to, Crvena zvezda je jednu ložu zapadne tribine na stadionu "Rajko Mitić" nazvala po legendarnom "bombarderu" koji je bio deo najsjajnije generacije crveno-belih.

Tokom karijere nastupao je za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju i Lacio, a fudbalsku karijeru je okončao u Interu 2006. godine.

Kasnije je postao i trener, s tim da mu je prvi posao bio u Interu, kao pomoćniku. Kasnije je samostalno vodio Bolonju, Sampdoriju, Milan, Fiorentinu, Torino i Kataniju. Potpisao je i za lisabonski Sporting, ali je taj potpis bio "kratkog daha". Na klupi "lavova" nije ni sedeo, a ispostavilo se da mu je u Bolonji bio i prvi i poslednji angažman,

Takođe je bio i selektor Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike