Sumrak blede Zvezde u Tiraspolju! Liga šampiona ostala san

10.08.2021

18:55 >> 20:05

0

Autor: Adam Štulić

Crvena zvezda u Tiraspolju ostala bez plasmana u elitno takmičenje

Sumrak blede Zvezde u Tiraspolju! Liga šampiona ostala san
Copyright Fudbaleri Crvene zvezde foto: MN Press

Fudbaleri Crvena zvezde pali su na prvom velikom ispitu ove sezone. Crveno-beli su Tiraspolju, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, poraženi od Šerifa 1:0, koji ide u plej-of elitnog takmičenja, dok se srpski prvak seli u istu rundu takmičenja Lige Evrope.

Dejan Stanković ni iz drugog pokušaja nije uspeo da odvede Zvezdu u Ligu šampiona. Prošle godine crveno-beli su stali na penal ruletu u Nikoziji, dok je ovog leta posustala protiv rivala kojeg je priželjkivala prilikom žreba u Nionu.

Bledo je delovao srpski prvak u Moldaviji, dok je legija stranaca u dresu Šerifa očigledno od starta odlično znala koji cilj ima na večerašnjem meču. Malo su domaći prepustili terensku inicijativu beogradskom klubu, čiji su fudbaleri uglavnom pretili iz prekida.

Stanković je odlučio da malo promeša karte u Tiraspolju. Vratio je Degeneka u startnu postavu, pokušao rivala da iznenadi sa Slavoljubom Srnićem, dok je ulogu Kange, koji je isključen u beogradskom meču,  poverio Ivaniću. Ipak, malo toga dobrog su njegovi izabranici prikazali protiv Šerifa, koji je do gola odluke stigao u nadoknadi prvog poluvremena.

Slavoljub Srnić foto: Promo/FK Crvena zvezda

Igrao se poslednji od dva minuta, kada su domaći dobili slobodan udarac iskosa s leve strane. Kastanjeda je je centrirao, Arboleda je na drugoj stativi bio najviši u skoku, lopta je posle kontakta s njegovom glavom dobila čudnu parabolu, preletela Borjana i završila u mreži.

Već na poluvremenu Stanković je napravio dvostruku promenu. Neprimetnog Dionija i za nijansu bolje Falka, zamenili su Krstović i Ben, ali je Zvezda na svežini dobila tek ulaskom Veljka Nikolića, koji je koliko toliko uspeo da poveže redove srpskog prvaka, koji je priliku utakmice propustio u 66. minutu.

Dioni foto: Promo/FK Crvena zvezda

Dugo je trajao napad crveno-belih, kružila je lopta oko kaznenog prostora i onda došla do Ivanića koji je bio usamljen pred Atanasiadisom. Šutirao je levom nogom sa desetak metara, ali pravo u golmana domaćih, koji su se u tom periodu igre branili sa 10 igrača pred svojim kaznenim prostorom.

Mirko Ivanić foto: FK Crvena zvezda

Ipak, kako je vreme odmicalo, a Zvezda grčevito jurila izjednačenje, domaćinu se otvorio veliki prostor na drugoj polovini terena, pa je do kraja meča u nekoliko navrata kapiten srpskog prvaka Milan Borjan morao da spašava svoju mrežu. Svaki put uspešno, ali nedovoljno da se dođe na prag Lige šampiona.

Šerif: Atanasijadis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos (67. Jansane), Traore (85. Bizjak), Kastanjeda, Luvanor.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo (77. Gavrić), Srnić (60. Nikolić), Falko (46. Ben), Ivanić, Katai (64. Krstičić), Dioni (46. Krstović).

KRAJ

Šerif je pobedio i ide u plej-of Lige šampiona.

POČELA NADOKNADA

Igraće se još najmanje četiri minuta.

ŠERIF SVE OPASNIJI

Šerif je sve opasniji iz kontri. Razumljivo, Zvezda ostavlja mnogo prostora u poslednjoj liniji tima, to je pokušao da istoristi Jansane, čiji je šut iskosa sa leve strane u 82. mnutu Borjan uspeo da zaustavi. U nastavku akcije šutirao je Traore, ali srećom po crveno-bele, preko prečke. Promena kod domaćih, u 85. minutu Traorea menja Bezjak.

NOVA IZMENA STANKOVIĆA

U 77. minutu Sanoga je zamenio Željko Gavrić, koji je odmah dobio žuti karton zbog igranja rukom.

PRETE I DOMAĆI

U manje od 60 sekundi Borjan dva puta spašava Zvezdu. Najpre je Jansaneda šutirao sa ivice kaznenog prostora, pravo u dobro postavljenog kapitena srpskog prvaka, a potom je Kastanjeda šutirao iz punog trka, a iskusni čuvar mreže u vrhovima prstiju loptu izbacio u korner.

IVANIĆ PROMAŠIO ŠANSU UTAKMICE

Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku meča. Dugo je trajao napad Zvezde, kružila je lopta oko kaznenog prostora i onda došla do Ivanića koji je bio usamljen pred Atanasiadisom. Šutirao je levom nogom sa desetak metara, ali pravo u golmana domaćih, koji su se potpuno povukli pred svoj šesnaesterac.

OPOMENA ZA RODIĆA

Žuti karton dobio je i Milan Rodić u 64. minutu. Odmah potom Stanković je u igru poslo Krstičića umesto Kataija.

NAJBOLJA ŠANSA ZA ZVEZDU

Samo dvadesetak sekundi je bilo dovoljno Veljku Nikoliću da zapreti rivalu. Ušao je na isteku sata igre umesto Srnića i onda iz prvog kontakta s loptom šutirao sa dvadesetak metara pod prečku, ali je golman domaćih bio oprezan i uspeo je da izbije loptu u korner.

ZVEZDA POKUŠAVA DA IZJEDNAČI

Agilni su fudbaleri u crveno-belim dresovima na startu drugog poluvremena, u prvih deset minuta nastavka imali su nekoliko obećavajućih situacija, ali je izostala bolja završnica.

POLUVREME

U samom finišu prvog poluvremena žuti karton dobio je i Sanogo.

GOL – VODI ŠERIF

U najgorem trenutku je Zvezda primila gol. Na isteku drugog minuta nadoknade vremena Kastanjeda je izveo slobodan udarac sa leve stane, Arboleda je na drugoj stativi bio najviši u skoku, lopta je posle kontakta s njegovom glavom dobila čudnu parabolu, preletela Borjana i završila u mreži.

JOŠ JEDNOM KATAI

U odličnoj poziciji je bio Katai u 39. minutu. Usamljen, na dvadesetak metara, dobio je povratnu loptu po zemlji, šutirao je iz prve, ali je lopta otišla preko prečke.

BORJAN BRANI

Najozbiljniji napad domaćina u dosadašnjem toku meča. Traore je ušao u kazneni prostor Zvezde po levoj strani u 30. minutu, šutirao je sa sedam, osam metara iskosa, ali je Borjan bio dobro postavljen i relativno lako je uspeo da interveniše.

OPOMENUT I KOLOVOS

U 27. minutu prvi žuti karton u ekipi Šerifa dobio je Kolovos, posle nekoliko desetina sekundi “požuteo” je i Kristijano. Za manje od minuta, domaći su dobili četiri šuta kartona. Posle Kolovosa i Kristijana, Cvajer je opomenuo Kastanjedu zbog prigovora i Žulijen zbog faula.

POKUŠAJ KATAIJA

Zapretio je Katai u 24. minutu sa distance, ali je njegov šut sa dvadesetak metara završio pored stative.

PRVI ŽUTI KARTON

U 18. minutu prvi žuti karton na meču dobio je Slavoljub Srnić.

NOVA OPASNOST PRED ZVEZDINOM GOLOM

Igrao se 15. minut, kada su domaći imali slobodan udarac iskosa sa leve strane. Lopta je preletela na drugu stativu posle centaršuta, najviši u skoku je bio Dulanto, ali je sa šest, sedam metara šutirao glavom pored gola.

POKUŠAJ DOMAĆIH

Prva opasnost za Milana Borjana, koji, ipak, nije morao da interveniše. Luvanor je šutirao sa preko dvadeset metara, iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored stative.

PRETI ZVEZDA

Prva prilika za crveno-bele i to posle prekida. U trećem minutu korner je sa leve strane izveo Falko, Degenek je bio najbolji u skoku na prvoj stativi, ali je šutirao glavom malo pored stative.

POČEO MEČ

Počeo je duel u Tiraspolju, prvi su s centra krenuli fudbaleri Zvezde.

SASTAVI:

Šerif: Atanasijadis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Luvanor.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Srnić, Falko, Ivanić, Katai, Dioni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike