Partizanov golgeter iz pelena: Gol za porodicu i sve koji veruju u mene! (VIDEO)

08.12.2023 | 10:31

Autor: D. P.

Omladinska škola kojoj ni Vazura ne može ništa

Copyright mn press, FK Partizan

Partizanov omladinac Dušan Jovanović mogao bi da bude hit jesenjeg dela sezone na njenom samom kraju!

Prvo je svoju U19 ekipu sa dva gola u revanšu protiv Šerifa iz Moldavije odveo do šesnaestine finala omladinske Lige šampiona, da bi golom pomogao i seniorima da prođu Grafičar i plasiraju se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Jovanović je rođen u februaru 2006. godine, ali kako je odigrao poslednjih 15-ak minuta meča protiv "grafosa" ne bi se reklo da se radi još o dečaku:

- Igrali smo u Ligi šampiona za mlade, gde sam postigao dva pogotka u toj utakmici, što je ujedno bio i  jedan od razloga da se priključim prvom timu - počinje Jovanović.

mn press, FK Partizan
Dušan Jovanović

 

- Ta utakmica je bila izuzetno teška, zbog rezultata koji ste doneli iz Moldavije. Tamo ste poraženi 2:0, iako ste imali posed lopte 85 posto. Bilo je zaista neobično. Imali smo posed celu utakmicu, ali nije nas hteo gol. Izgubili smo, ali smo verovali, vratili smo se i prošli dalje.

Ko ti je juče javio da ćeš se priključiti seniorskoj ekipi?

- Šef Stojaković mi je dan ranije javio,da sutradan imam trening sa prvim timom. Iskreno sam se oduševio i iznenadio, nisam očekivao to. Još manje sam očekivao da ću da debitujem i postignem gol.

Kakav si se osećao kada su ti rekli da uzmeš dres i uđeš u igru?

- To je san svakog deteta Partizana, posebno nas koji smo tu od malena. Prošao sam celu omladinsku školu i sanjao sam o tome dugo. Kad to treba da se desi - taj osećaj ne može rečima da se opiše. POGLEDAJ GALERIJU

Bibras Natho te je pohvalio i rekao da na tebe treba da se ugledaju mlađe generacije i mlađi igrači - da vide od tebe kako treba da se igra i da kakva želja treba da postoji na terenu. Primetno je da si se dobro nosio sa protivničkim igračima, iako dolaziš iz omladinske selekcije. Nije postojao strah?

- Nije bilo straha, imam iza sebe saigrače. Natho i ostali stariji igrači mi dosta pomažu. Šta god da mi treba, imam kome da se obratim u seniorima. Zaista su me super prihvatili.

 Da li si se zahvalio Aranđelu Stojkoviću za asistenciju?

- Jesam, izljubili smo se posle meča.

 Kome posvećuješ gol?

- Gol posvećujem, naravno, porodici i svima koji me prate i veruju u mene!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam