Marakana je neosvojiva tvrđava! Zvezda protiv Lučanaca ruši rekord Real Madrida!

07.12.2023

12:37

0

Autor: A. S.

Malo je ekipa koje se mogu pohvaliti takvim nizom

Marakana je neosvojiva tvrđava! Zvezda protiv Lučanaca ruši rekord Real Madrida!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvena zvezde u finiš prvog dela sezone ulaze u pobedničkom ritmu. Nakon što su u osmini finala Kupa Srbije na stadionu „Rajko Mitić“ bili ubedljivi i sa 5:0 eliminisali niški Radnički, sada se spremaju za duel protiv lučanske Mladosti. 

Utakmica 18. kola Superlige Srbije je na programu u subotu od 16 sati, a crveno-beli će na tom meču imati priliku da sruše svetski rekord i nađu se ispred Real Madrida sa 122 utakmice bez poraza na domaćem terenu u nacionalnom prvenstvu!

Tim povodom, crveno-beli oglasili su se na sajtu kluba.

- Prvotimci našeg kluba su se nakon rutinske pobede nad niškom ekipom plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije. Crveno-beli su bili izuzetno raspoloženi, u prilog tome govori i činjenica da se pet različitih fudbalera upisalo u listu strelaca, a prikazano izdanje je pravi poziv navijačima da u subotu dođu na Marakanu i svedoče obaranju svetskog rekorda.

Fudbaleri Zvezde su niz započeli još 30. aprila 2017. godine, kada su pobedili (2:0) Vojvodinu golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Do sada su igrači naše ekipe vezali 121 utakmicu bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ u domaćem prvenstvu, a ostvaren je bilans od: 109 pobeda i 12 remija uz gol razliku - 336:53. Naši prvotimci će imati šansu da u subotu ostvare istorijski rezultat, prestignu španski Real Madrid, čiji niz je trajao od 1957. do 1965. godine i zauzmu prvu poziciju sa serijom od 122 meča bez poraza na Marakani, koja je poznata kao neosvojiva tvrđava - navodi se u kratkom saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike