Ludi Holanđanin koji ne koristi pištaljku: Oborio rekord u dužini nezviždanja na jednom meču, "orlovi" ga pamte po zlu!

05.12.2023

10:46

0

Autor: D. P.

Uvek nasmejan, ali "orlove" koštao bodova

Ludi Holanđanin koji ne koristi pištaljku: Oborio rekord u dužini nezviždanja na jednom meču, "orlovi" ga pamte po zlu!
Copyright printscreen

- Morao sam da zviždim, više nije postojala prednost za tim koji napada - rekao je sudija Bas Najhujs posle utakmice, objašnjavajući razlog za prekid svoje "tišine" na utakmici RKC i  Ekscelziora (2:2) i dosuđivanje faula za domaćina.

Holandski sudija, internacionalac, oborio je holandski rekord u dužini neoglašavanja pištaljkom tokom jedne utakmice.

Ne računajući situacije kod postignutih golova i kod davanja znaka da se ide na odmor, Najhujs nije prekinuo meč punih 47 minuta i 52 sekunde! Prethodni rekord trajao je 43 minuta.

Srbin gledao Basovo obaranje rekorda

Najhujs je dozvoljavao da se igra bez prekida, mada mnogi misle da je u svemu tome bilo i preteranog sudijskog egzibicionizma kome je i ranije bio sklon.

- Činjenica je da Bas Najhujs nije zviždao nijednom u 45 minuta... Već sam mislio da počinje malo previše da veruje u to, ali sada je stvarno poludeo - rekao je bivši Ajaksov napadač Vim Kift.

 

 

- Sviđa mi se to, sudija koji samo dozvoljava da se igra fudbal. Ali ovo nikada ranije nisam doživeo, a odigrao sam dosta mečeva - smatra Vesli Snajder.

Onaj koji je mogao da pokvari posao Najhujsu u obaranju rekorda bio je igrač domaćeg RKC, bivši napadač Partizana na pozajmici iz Mančester sitija Filip Stevanović.

Mladi 21-godišnji Ariljac igrao je do 80. minuta, očigledno dosta čisto, čim nije naterao Najhujsa da se oglasi.

Inače, Holanđanin je ostao u lepoj uspomeni navijačima Crvene zvezde, jer je njihovom timu sudio u trijumfu protiv Kelna u Nemačkoj kada je pobednika odlučio gol Boaćija.

Simpantični Najhujs u lošem sećanju "orlovima"

Sa druge strane, lošu sreću i rezultate donosio je reprezentaciji Srbije na tri utakmice od kojih je na dve bio direktan akter.

Za vreme selektorskog mandata Siniše MIhajlovića delio je pravdu "orlovima" protiv Severne Makedonije, kada smo u mundijalskim kvalifikacijama 2012. godine poraženi u Skoplju iz penala u 59. minutu, a Nenad Tomović dobio crveni karton!

Još drastičnije je je bilo njegovo uplitanje u krajnji rezultat utakmice Estonija - Srbija (1:1) u Talinu. Ni danas nije jasno zašto je poništio gol za pobedu Marka Pantelića u poslednjem minutu meča. Pižonovi "orlovi" vratili su se kući sa samo bodom, pa su kasnije bili prinuđeni da se vade protiv Slovenije u Mariboru (1:0) ...

U trećem meču reprezentacije bio je četvrti sudija - protiv Finske 2007. godine, na Marakani (0:0). Klementeovi momci odigrali su jednu bledu utakmicu pred skoro praznim tribinama i nisu otišli na EURO 2008 u Austriji i Švajcarskoj.

Tadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić govorio je da su navijači ostali uz televizore da navijaju za Novaka Đokovića na US Openu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike