Kralj: Veliki uspeh nacionalnog tima! Moramo biti realni i ne treba preterivati u nekim očekivanjima i ambicijama

19.11.2023

23:26

0

Oglasio se i direktor FK Partizan posle duže pauze

Kralj: Veliki uspeh nacionalnog tima! Moramo biti realni i ne treba preterivati u nekim očekivanjima i ambicijama
Fudbaleri Srbije slave plasman na EURO - Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj izjavio je večeras da je reprezentacija Srbije plasmanom na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ostvarila veliki uspeh.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem meču grupe G kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

- Mislim i da najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da 24 godine ne igramo na EP. Propustili smo pet kontinentalnih šampionata. Konačno smo se plasirali i verujem posle toliko godina da će doći do nekog lepog uspeha. Lično smatram da je svako učestvovanje na ovako velikom takmičenju i veliki uspeh našeg fudbala - rekao je Kralj za Tanjug.

On je podsetio da navijači u Srbiji imaju velika očekivanja uoči nekog Evropskog ili Svetskog prvenstva.

MN Press
Ivica Kralj

- Ovog puta treba biti realniji, sačekati žreb za EP 2024. i ići korak po korak. Ali ponavljam da je ovo veliki uspeh za naš fudbal i svi treba da se radujemo - dodao je Kralj.

Žreb za EP 2024. biće održan drugog decembra ove godine u Hamburgu.

- Bitno je da učestvujemo na svakom prvenstvu i verujem da ćemo se na EP truditi da ostvarimo što bolji rezultat. To je za očekivati, ali moramo biti realni i ne treba preterivati u nekim očekivanjima i ambicijama. Svaka reprezentacija koja se plasira na EP očekuje dobar rezultat. Treba dobro da se analizra šta se dešavalo u ovim kvalifikacijama, da li je to moglo bolje ili ne. U svakom slučaju dobra škola za EP u Nemačkoj - naveo je sportski direktor Partizana.

Ivica Kralj je 2000. branio za reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu. Jugoslavija je tada u četvrtfinalu EP poražena od Holandije 6:1.

Kapiten reprezentacije Jugoslavije tada je bio sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković.

- Stojković je bio lider na terenu, lider u svlačionici. On je to pokazao i dok je bio trener u Japanu, a to pokazuje i sada kao selektor Srbije On je prvi selektor koji je odveo Srbiju na SP i EP - dodao je Kralj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike