Rusi zovu Luku Jovića, Milan još nije siguran šta da radi: Hoće li Srbin napustiti lige "petice" ove zime?

16.11.2023

21:18

0

Autor: P.K.

Napadač nikako da pronađe sebe, a tržišna vrednost samo opada

Rusi zovu Luku Jovića, Milan još nije siguran šta da radi: Hoće li Srbin napustiti lige "petice" ove zime?
Luka Jović (L) u duelu sa Jakom Bijolom (D) - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Moskovska Lokomotiva razmatra o dovođenju dvojice igrača iz Serije A u zimskom prelaznom roku, a jedan od njih je srpski reprezentativac Luka Jović iz Milana.

Kako pišu Rusi, predstavnici moskovskog kluba već su tražili informacije o uslovima transfera za Jovića i defanzivca Lećea Marina Pongarčića.

Luka Jović posle sjajnog perioda u Ajntrahtu nikako ne uspeva da pronađe sebe. U Real Madridu nije uspeo, ni u Fiorentini posle toga.

Ove jeseni pridružio se Milanu, ali u sedam utakmica nije ostvario nekakav zapaženiji učinak. Prema podacima Transfermarkta, tržišna vrednost srpskog napadača iznosi 8 miliona evra. Real ga je Ajntrahtu platio 60…

Marin Pongračić, proizvod omladinskog sistema Bajerna iz Minhena, igrao je za Ingolštat, Minhen 1860, Salcburg, Volfsburg i Borusiju Dortmund pre nego što se ovog leta pridružio Lećeu. U Italiji je odigrao svih 14 utakmica u svim takmičenjima, ali takođe nije zabeležio golove ni asistencije. Transfermarkt procenjuje tržišnu vrednost 26-godišnjeg Hrvata na 4 miliona evra.

Moskovljani su za hrvatskog reprezentativca već dobili da nije na prodaju. Kada je srpski napadač u pitanju, Milan je navodno tražio vremena da razmisli.

Lokomotivu sa klupe predvodi mladi ruski stručnjak Mihail Galaktionov. Trenutno je šesta na tabeli ruske Premijer lige, a od napadača se izdvajaju domaći fudbaleri Maksim Glušenkov sa tri pogotka u prvenstvu, kao i iskusni Artjom Dzjuba sa četiri. Sastav iz Moskve je na 15 odigranih mečeva skupa postigao 21 gol.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike