Nevolje za sledećeg Partizanovog rivala: Moreirense pomaže crno-belima, besni u Santa Klari

13.08.2021

15:58

0

Klub sa Azorskih ostrva mora da igra u nedelju meč portugalskog prvenstva

Nevolje za sledećeg Partizanovog rivala: Moreirense pomaže crno-belima, besni u Santa Klari
Copyright Fudbaleri Santa Klare/Profimedia

Portugalska Santa Klara suočava sa velikim problemom zbog koronavirusa koji je izbacio čak devetoricu igrača. Uprkos takvom hendikepu i blizine odigravanja utakmice sa Partizanom, uprava njihovog narednog rivala u portugalskom šampionatu Moreirensea, nije pristala na odlaganje meča.

Zato će Santa Klara u nedelju u 21.30 igrati meč 2. kola na domaćem terenu, a predsednik kluba Rui Kordeiro nije krio svoj bes zbog takvog ponašanja rivala:

– Moreirense je odbio da odloži meč, a sledećeg četvrtka imamo meč protiv Partizana iz Beograda. Svako gleda samo svoj interes. Ovo bi moglo da se odigra u septembru, tokom pauze reprezentacija, ali oni neće i to je za žaljenje – rekao je Kordeiro.

Prvi čovek Santa Klare koja se nalazi na Azorskim ostrvima na Atlantiku, oko 1.500 kilometara daleko od portugalskog kopna, žali zbog nedostatka solidarnosti i podseća da je njegov klub odigrao poslednje mečeve prvenstva 2019/20 u Oeirasu, kako bi završio prvenstvo.

– Proveli smo tri meseca igrajući daleko od naših porodica i sa skoro pola miliona evra troškova, samo da bismo nastavili prvenstvo. A ono što nam portugalski fudbal pruža, kroz ovaj primer Moreirensea, tera nas da razmislimo gde je solidarnost.

Predsednik Santa Klare objašnjava da je i vođstvo Lige pokušalo da reši  situaciju, ali bez uspeha do sada.

– Liga je pokušala, i pokušava na sve načine da napravi dogovor pozivajući se na epidemiološku situaciju i da je 15  sudija i igrača zaraženo. Postoji i pitanje javnog zdravlja koje se mora zaštititi, ali Moreirense ne uzima u obzir činjenicu da branimo interese Portugala u Evropi, da je važno zdravlje sportista i da u septembru postoji pauza za reprezentacije, što bi bilo savršeno za igru.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike