Novinari tražili od menadžera Vest Hema da se izjasni o transferu mladog Srbina

13.08.2021

16:50

0

Milenković uskoro postaje čekićar

Novinari tražili od menadžera Vest Hema da se izjasni o transferu mladog Srbina
Copyright Nikola Milenković, Dejvid Mojes/Profimedia

Trener Vest Hema iskusni Dejvid Mojes zaobišao je odgovor na pitanje dolaska Nikole Milenkovića iz Fjorentine, iako se već danima najavljuje taj transfer kao gotov posao.

Očigledno da stvari ne prolaze glatko, pa stoga ni škotski stručnjak nije bio spreman da priča otvoreno o srpskom fudbaleru.

– Nikada ne govorim o igračima koji su pod ugovorima sa drugim klubovima. Svakako pokušavamo da pojačamo tim. Bilo je i ima ponuda za neke igrače, daćemo sve od sebe da pojačamo sastav do kraja prelaznog roka.

Vest Ham će se na startu prvenstva sastati sa Njukaslom, dok se srpski reprezentativac sa Fjorentinom na severu Italije priprema za početak nove sezone.

Milenković je odbio da produži ugovor sa klubom iz Firence, a sadašnji mu ističe sledećeg leta. Zato je upravi u interesu da isposluju najbolju moguću ponudu kako bi već ovog leta realizovali transfer.

Mladi štoper došao je iz Partizana u leto 2017. godine za obeštećenje od 5.200.000 evra. Italijanski mediji spekulišu da će “ljubičasti” od ove prodaje u Premijer ligu zaraditi najmanje 15.000.000 evra plus bonuse. Što se tiče crno-belih oni mogu računati samo na procenat solidarnosti koji je FIFA propisala da bi se nagradili klubovi koji stvaraju igrače.

Prema tom propisu pet odsto od transfera deli se proporcionalno između klubova koji su od 12 godine fudbalera učestvovali u njegovom napredovanju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike