Đuričić tresao stativu i prečku čisto da ne bude jedno veliko "ništa" od "orlova"! Belgija pokazala koliko Srbija kaska za elitom!

15.11.2023

22:35

0

Autor: D. P.

Mnogo problema pre same utakmice

Đuričić tresao stativu i prečku čisto da ne bude jedno veliko "ništa" od "orlova"! Belgija pokazala koliko Srbija kaska za elitom!
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Levenu od Belgije sa 1:0 u prijateljskoj utakmici koju će navijači "orlova" pokušati da zaborave što pre!

Meč je odlučen već u 2. minutu posle velike greške naše poslednje linije koju je iskoristio kapiten Karasko!

Imali su Belgijanci još tri izuzetne prilike preko Opende, ali je Rajković zahvaljujući tim intervencijama, kao i kod šanse za Bačuajia u drugom poluvremenu, zaslužio najvišu ocenu. Ostali, njegovi saigrači, uglavnom su bili ispod proseka i nije tu reč isključivo o nedostatku vrhunskog igračkog materijala u srpskom timu!

Nije bilo želje, ni i energije, pa stoga ne čudi što su domaći i sa rezervnim sastavom protiv naših rezervista, sa pola gasa došli do minimalne pobede.

Ovakvo izdanje koje se ponavlja iz meča u meč moralo bi da zabrine selektora.

I njegova reakcija izostaje, pa sve deluje kao da su se pojedinci na terenu i na klupi pomalo zasitili ovog posla!

BLOG UŽIVO

KRAJ

90+3. MINUT - Pavloviće preko gola glavom! Možda poslednja šansa na meču!

89. MINUT - Najlepša akcija i prečka Đuričića posle centaršuta Kostića sa levog krila! Naši su u nastavku akcije tražili penal zbog faula nad Pavlovićem, ali sudija je samo pokazao da se igra nastavi udarcem iz ugla. Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade vremena.

77. MINUT - Lukić preko gola!

74. MINUT - Ponovo previše ležernosti u poslednjoj liniji, ponovo izgubljena lopta tamo gde ne sme, Bačuaji je bio u prilici kao Karasko u 2. minutu, Rajković je branio i već se može reći da je najbolji igrač "orlova naš rezervni golman! U nastavku akcije Živković je probao kratkim dodavanjem da proigra Lukića, usledio je udarac iz daljine i samo korner!

70. MINUT - Radonjiiiić! Pored gola levom nogom sa ivice kaznenog! Konačno nešto dobro da urade "orlovi". Radonjić odmah napušta igru, ulazi Živković!

68. MINUT - Rajković ponovo spasava! Šutirao je Deman. Ulazi Bačuaji umesto Karaska. Tadić, Milenković i Mitrović menjaju Samardžića Gudelja i Vlahovića, .

57. MINUT - Žuti za Veljkovića zbog starta nad Opendom!

54. MINUT - Ponovo uspavan početak naših igrača. Ništa što bi nešto fudbalski vredelo nisu pokazali, a prošlo je već deset minuta igre u drugom poluvremenu!

48. MINUT - Povređen je Veljković, ukazuje mu se pomoć!

46. MINUT - Nastavljen je meč! Bakajoko ušao umesto Lukebakija, Vranks umesto Mangale i Fes umesto Teatea.

- Dve izmene kod "orlova" od starta drugog poluvremena. Umesto Grujića ušao je Lukić, na levoj strani igraće Kostić umesto Mladenovića. Tri izmene će izvršiti i Belgijanci!

45. MINUT - Poluvreme!

43. MINUT - Opet Openda i Rajković, opet jači izlazi naš golman.

33. MINUT - Uhhh, Rajković ponovo bolji u duelu sa Opendom. Opet je napadač lajpciga izašao sam ispred njega i opet je golman Majorke izašao kao pobednik!

31. MINUT - Stativa! Đuričić!

28. MINUT - Odbrana Rajkovića, borba se rasplamsala! Openda je izašao sam ispred našeg golmana, ovaj je poput rukometnog čuvara mreže nogama zaustavio šut koji je išao ka mreži!

24. MINUT - Šut Samaradžića, pored stative!

23, MINUT - Konačno i nešto pred golom Belgije da se desi što bi moglo da se nazove "opasnost za golmana". Duga kacija u kojoj su svi učestvovali završila se centaršutom Radonjića, lopta je prohujala kaznenim, ponovo je vraćena, Vlahović je izmenio dupli pas sa Samardžićem, ali nije bilo završnog udarca.

17. MINUT - Tek sada "orlovi"  pokazuju nešto veću želju da se bore! Pritisak je pomerio Belgijance do njihovog peterca, više nisu mogli tako lako da kombinuju, pa su morali da ispucaju loptu u prostor, odnosno u aut! Izgleda da se Maksimoviću najmanje dopada podređen položaj našeg tima, on je inicirao pritisak!

10. MINUT - Bukvalno se ništa ne dešava! Jedna greška "orlova", gol Belgije i to je sve što se moglo videti u dosadašnjem toku utakmice. Belgijanci drže loptu, kombinuju iz poslednje linije, uglavnom su u posedu štoperi, nema paravog pasa ka igračima bližim Rajkovićevom golu, ali nema ni pritiska naših!

2. MINUT - Gol za Belgiju, Karasko je strelac. Loša i smušena igra poslednje linije, Pavlović je loše vratio loptu, Openda presekao pas, a iskusni Karasko je završio akciju. Odmah posle prvog primljenog gola, umalo da se dogodi i druga kobna greška "orlova"!

1. MINUT - Počelo je, prvi su sa centra krenuli domaći fudbaleri!

20.22 - Susret starih prijatelja iz Herte: Dodi Lukebakio sa Markom Grujićem i Lazarom Samardžićem.

 

Belgijanac od letos igra za Sevilju. Samardžić je potekao u Herti, odakle je prvo prešao u Lajpcig, pa u Udineze. Grujić je bio na pozajmici u Berlinu kao igrač Liverpula.

20.08 - Svlačionica "orlova" otkrila kapitena.

 

 

19.56 - Sastavi:

Belgija: Sels - Debast, Al-Dahil, Teate, Deman - Vermeren, Mangala, Tilemans - Bakajoko, Openda, Karasko. Selektor: Domeniko Tedesko.

Srbija: Rajković - Veljković, Gudelj, Pavlović - Radonjić, Maksimović, Grujić, Mladenović - Samardžić, Đuričić - Vlahović. Selektor: Dragan Stojković Piksi.

BLOG UŽIVO

Fudbalska reprezentacija Srbije igra svoju drugu prijateljsku utakmicu u 2023. godini.

Posle selekcije SAD sa kojom se igralo u januaru, rival je Belgija, iako se juče razmišljalo i o otkazivanju utakmice zbog obilnih kiša koje su uništile teren na stadionu "Kralj Boduen" u Birselu.

Umesto toga, iz Birsela se meč pomerio u Leven, s tim da se odlukom organizatora neće igrati pred navijačima.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike