Gazda Napolija se pita za sve, ali su mediji u Italiji već sastavili listu Macarijevih naslednika!

16.11.2023

00:44

0

Autor: D. N.

Novoimenovani trener prvaka Italije potpisao ugovor do kraja sezone

Gazda Napolija se pita za sve, ali su mediji u Italiji već sastavili listu Macarijevih naslednika!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Valter Macari je novi trener Napolija, ali njegov ugovor važi do kraja sezone, odnosno još sedam meseci. Tako da su italijanski mediji već počeli da licitiraju sa imenima trenera koji bi mogao da ga nasledi. Reč je o Antoniju Konteu, Vinćencu Italijanu, Frančesku Farioliju i Igoru Tudoru.

Naravno, konačnu odluku će doneti predsednik Aurelio de Laurentis.

Kako navode mediji na "čizmi", De Laurentis je pre imenovanja Macarija razgovarao i sa Tudorom, ali se nisu dogovorili jer Hrvat nije bio spreman za kratkoročan ugovor. Iskusni Italijan jeste, pa je to i presudilo u angažmanu.

Međutim, francuski L’Ekip navodi da je dogovor sa Tudorom postignut i da će dvogodišnji ugovor biti potpisan narednog leta.

Saznanja italijanskih medija su nešto drugačija pošto se veće šanse daju Konteu koji je poslednji angažman imao u Totenhemu. Spominje se i Italijano koji je bio opcija po odlasku Lučana Spaletija (sadašnjeg selektora), ali je on ipak odlučio da ostane u Fiorentini. Ostaje da se vidi da li će biti spreman za saradnju na leto kada će biti na raspolaganju.

Na listi potencijalnih naslednika Macarija se nalazi i Farioli, koji je trenutni na klupi Nice, drugoplasiranog tima Lige 1.

Ali tu su i Rafaele Paladino - trenutni trener Monce, Tijago Mota, Euzebio Frančesko... Ali do leta ima još mnogo, a ko zna i šta će se desiti sa Macarijem, odnosno da li će on do kraja odraditi ugvor.

Napoli je trenutno na četvrtom mestu na tabeli Serije A, sa deset bodova manje od vodećeg Intera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike