Kako rade napadači u Premijer ligi, vidi se i po tabeli! Zato Junajteda nema u prvih pet!

14.11.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Posle 12 odigranih kola velika je gužva na vrhu tabele

Kako rade napadači u Premijer ligi, vidi se i po tabeli! Zato Junajteda nema u prvih pet!
Fudbaleri Mančester junajteda - Copyright Profimedia

Najveći broj ljubitelja fudbala reći će vam da najviše voli da gleda utakmice Premijer lige. Dovoljno je videti nedeljni duel Čelsija i Mančester sitija i uveriti se u kvalitet ovog takmičenja.

Kada pogledamo tabelu posle 12 kola u engleskom šampionatu, jasno je i zašto je takvo mišljenje širom sveta.

Prvih pet ekipa na tabeli trenutno dele samo 3 (i slovima, tri) boda! Mančester siti je lider sa 28, po jedan manje imaju Liverpul i Arsenal, četvrti Totenhem je osvojio 26, a petoplasirana Aston Vila 25 bodova!

Primetno je da među vodećima nema Mančester junajteda, koji je trenutno na šestom mestu sa 21 osvojenim bodom, a razlog bi mogao da leži u njihovom napadačkom učinku.

U poređenju sa trojkama koje igraju u timovima koji su trenutno ispred Junajteda, golgeteri Crvenih đavola gotovo da ne postoje.

Čak 20 golova za Siti postigli su Haland, Foden i Alvarez, dva manje za Liverpul dali su Nunjez, Salah i Žota, Totenhemova navala Son, Madison, Kuluševski zaslužna je za 14 golova, dok su 10 golova za Arsenal dali Martineli, Saka i Nketija.

 

 

I onda dođemo do Mančester junajteda i njegovog udarnog trija - Hojlund, Rašford, Antoni koji je ukupno dao jedan jedini gol u Premijer ligi.

Za Aston Vilu koja je trenutno prva iznad Junajteda je čak sedam igrača postiglo više pogodaka od navale kluba sa Old Traforda, koji je ukupno uspeo da postigne samo 13 golova u 12 kola.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike