Eliminacija Sočija u Humskoj podigla Rusiju na noge: Političari, selektori, menadžeri, Kafeljnikov u glas - Ovo je debakl!

14.08.2021

08:02 >> 13:35

0

Poraz od Partizana za mnoge poznate Ruse je znak da će njihove klubove uskoro dobijati Luksemburžani i Maltežani

Eliminacija Sočija u Humskoj podigla Rusiju na noge: Političari, selektori, menadžeri, Kafeljnikov u glas - Ovo je debakl!
Copyright Radost fudbalera i navijača Partizana foto: MN Press

Ispadanje Sočija i Rubina u trećem kolu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, doživljeni su u Rusiji kao najave totalnog kolapsa njihovog fudbala na evrosceni.

Bivši selektor Rusije Boris Ignjatijev traži od navijača da se naviknu na slične rezultate u budućnosti:

– Navijači ne treba da tretiraju ove poraze kao sramotu, već kao stvarnost. Ionako nema reakcije. To može biti na lokalnom nivou: pitaju trenera, razgovaraju sa igračima. Ali generalno, naš fudbal se valja u prašini. Ne možete na ovo reagovati kao u nekom Luksemburgu. Ne vidim nikakve promene, čak ni da pričam o njima – rekao je nekadašnji strateg selekcije Rusije i dodaje:

Aleksandar Šćekić, MN Press

– Ne možete govoriti o potcenjivanju protivnika. Naši timovi jednostavno nisu konkurentni. Radi se o promeni ritma. Isto je kao kada vozite moskviča, pa vas stave u mercedes, gde se morate prilagoditi.

Poznati ruski menadžer Dimitrij Seljuk koji je u Partizan doveo Brazilca Leonarda, a pre njega “čuvenog” Sedrika Goguu, takođe, u kontekstu poraza spominje poređenje ruskog i luksemburškog fudbala.

Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

– Šteta, već gubimo od nekog Rakova. Kotrljamo se u ambis, takvim tempom uskoro ćemo kliziti prema Luksemburgu i Malti na rang listi UEFA. Liga konferencija je liga za ponižene i ugrožene, a naši klubovi čak i iz nje ispadaju. I sad ćete se smejati, ali klub sa Gibraltara igraće u Ligi konferencije, a naši su ispali – iznerviran je Seljuk, koji nastavlja da sipa kritike:

– Jermenski Alaškert sa budžetom od milion evra otišao je dalje. Mnogi igrači Rubina i Sočija imaju platu jednaku budžetu mnogih klubova iz ove lige. Stoga se nećemo iznenaditi ako nas Gibraltar uskoro nokautira.

Miloš Jojić foto: MN Press

Oglasio se i deputat ruske Dume Dimitrij Sviščev.

– Fudbal je za nas neka vrsta kazne. Nadamo se i volimo ovu igru… I što je više volimo, rezultat su gori. Odlično se sećamo EURO 2020, sada su nas evropski kupovi razočarali. Verovao sam da je potrebno podići domaće prvenstvo, ograničiti broj stranaca, potrošiti novac na rusku decu i juniore. Ali rezultat evropskog takmičenja pokazuje da je situacija drugačija. I na ovom nivou nisu nas izbacili najjači timovi. Možda neko zabada igle u vudu lutku protiv ruskog fudbala … nešto ne ide kako treba – tvrdi političar i dodaje:

– Ovo se mora sistemski rešavati. Svaki klub ima unutrašnje probleme koje treba rešiti i pokušati izravnati situaciju. Moramo da razumemo razlog dosadnih poraza i pokažemo normalan lep fudbal koji naši momci mogu da igraju.

Sejduba Suma foto: MN Press

Nekadašnji prvi reket sveta i veliki navijač Spartaka Jevgenij Kafeljnikov govorio je o istoj temi.

– Već sam milion puta rekao da je potrebno ukloniti ograničenje za strance. Sve dok postoji ograničenje, biće problema u evropskim takmičenjima. Naši “manekeni” odmah će početi da igraju. Zašto biste platili samo dva miliona evra bilo kome? Za način na koji igraju trebalo bi da dobiju najviše 200.000 – rekao je Kafeljnikov ruskim medijima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike