Čuveni Nemac otvara front prema bogatom vlasniku PSŽ: Naučiću ga da poštuje pravila!

14.08.2021

09:02 >> 09:05

0

Bivši predsednik Bajerna sada odlučuje u Izvršnom odboru UEFA

Čuveni Nemac otvara front prema bogatom vlasniku PSŽ: Naučiću ga da poštuje pravila!
Copyright Karl-Hanjc Rumenige/Profimedia

Bivši predsednik i legendarni napadač Bajerna Karl-Hanjc Rumenige istakao je da će se kao član Izvršnog odbora UEFA pobrinuti lično da Pari Sen Žermen poštuje finansjki fer-plej.

Britanski Tajms je u četvrtak saznao da UEFA namerava promenu način rada time što će uvesti oporezivanje na luksuz kao i “seleri kep”, ograničenja u platama po ugledu na NBA. Rumenige će i pored toga pokušati da izvrši pritisak na predsednika PSŽ Nasera ​​Al Kelaifija.

Naser Al Kelaifi je novi predsednik ECA (Asocijacije evropskih klubova) i savršeno poznaje pravila finansijskog fer-pleja. Sa mojim kolegama ću osigurati da on to sve poštuje. Sa ovom funkcijom ima dužnost da daje primer drugima – rekao je Rumenige.

Naser Al-Kelaifi i Lionel Mesi, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Rumenige veruje da trenutni finansijski fer-plej usporava konkurenciju umesto da je stabilizuje.

– Očigledno je da moramo biti zabrinuti zbog uslova konkurencije koji moraju postati viši. Stoga moramo prilagoditi finansijski fer-plej sa još rigoroznijim kriterijumima. To je apsolutno neophodno. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin slaže se s tim. Moramo se vratiti poslovanju sa više racionalnosti.

Rumenige želi da se napravi cenovnik kazni za sve one koji ne poštuju finansijski fer-plej.

– Trenutno imamo verziju II, potrebna nam je verzija III sa katalogom kazni za one koji ne poštuju pravilo. Ne dovoditi u pitanje sve, već ih prilagoditi. Moraju postojati jasna pravila za sve ono što bi neki probali da zaobiđu trikovima i prevarama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike