Mančesterska rapsodija! Het-trik Bruna, 4 asistencije Pogbe pred 70.000 gledalaca - fantazija!

14.08.2021

13:23 >> 19:37

0

Fantastičan meč smo gledali na otvaranju subotnjeg programa

Mančesterska rapsodija! Het-trik Bruna, 4 asistencije Pogbe pred 70.000 gledalaca - fantazija!
Copyright Bruno Fernandeš, Tanjug/AP Photo/Jon Super

Kakav šou, kakav spektakl, kakva utakmica na “Teatru snova”! Mančester junajted je zgazio Lids u prvom kolu Premijer lige, a publika na prepunom Old Trafordu i u prenosu je imala šta da vidi.

Mančester junajted – Lids 5:1

Na krcatom stadionu, pred više od 70.000 gledalaca, u pravoj fudbalskoj atmosferi, Bruno Fernandeš je postigao het-trik, dok je Pol Pogba zabeležio četiri asistencije! Francuz je cele prošle sezone imao samo tri asistencije, a sada je postao prvi igrač Junajteda u istoriji koji je na jednom meču imao četiri uspešna dodavanja za gol.

Povrh svega toga, debitovao je Džejdon Sančo, pre meča se Rafael Varan prošetao sa dresom Junajteda po terenu i “opalio” selfi, a igrao je i Nemanja Matić. Prosto, divno fudbalsko popodne za sve osim za navijače Lidsa, uprkos ružnoj uvertiri.

Junajted ne samo što je bio efikasan, nego je igrao fantastično, “kao nekad”. Lopta se jako brzo kretala, pasovi su bili precizni, a “đavoli” su sve vreme igrali presing. Lids obično stalno napada, ali je danas defanzivna linija Mančestera bila prosto savršena.

Počelo je u 30. minutu. Golman Lidsa Ilan Melije slabo je ispucao loptu, koja je presečena i došla je do Pogbe, koji je iz prve uputio predivan pas u šesnaesterac, gde je Bruno natrčao, sjajno umirio i uputio ka golu. Lopta je zakačila golmana, ali je prošla ispod njega i završila u mreži.

Junajted se tada razleteo, ali je i Lids ubacio u višu brzinu i uspeo je donekle da obuzda rivala, tako da se na poluvreme otišlo sa 1:0.

Kanonada

Tek što je počelo drugo poluvreme, Lids je izjednačio i to pravo niotkuda. Desni bek Luk Ejling natrčao je na jedan pas koji uopšte nije delovao preteće. Odbrana Junajteda se namestila da ga dočeka, ali je igrač gostiju uputio topovski udar u gol za izjednačenje!

Nije se mreža praktično ni umirila, prošla su tek četiri minuta, a opet je Pogba orkestrirao gol. Luk Šo je spustio loptu za Francuza na levom krilu, a onda je vratio u sredinu ka Mejsonu Grinvudu, koji je zakucao u desnu stranu.

Nepuna dva minuta kasnije, a opet su u centru pažnje bili heroji današnje utakmice. Pogba je sa skoro sredine terena uputio nestvarnu loptu unapred, Bruno je prihvatio loptu i šutnuo. Mreža se nije zatresla, ali se tehnologija na gol-liniji oglasila: Ejling nije bio dovoljno brz, lopta je prešla gol-liniju – 3:1.

Luk Ejling, Tanjug/AP Photo/Jon Super

Na tačno sat vremena utakmice, Bruno postiže het-trik. Viktor Lindelef je uputio dugačku loptu, Portugalac je izbegao ofsajd-zamku, potrčao ka golu i zabio je pod samu prečku Melijeovog gola za 4:1. Meč je tu bio rešen, ali Junajtedu nije bilo dosta.

U 68. minutu, Pogba je sa leve strane pronašao Freda, koji je zakucao u mrežu i tako Francuzu doneo četvrtu asistenciju na utakmici.

Ovo je bilo stvarno sjajno: odličan fudbal, pun stadion i lepa igra. Šta čovek više da poželi?

Premijer liga, 1. kolo:

Petak:

Brentford – Arsenal 2:0
(Kanjos 22, Norgard 73)

Subota:

Mančester junajted – Lids
(Fernandeš 30, 54, 60, Grinvud 52, Fred 69 – Ejling 48)

Barnli – Brajton 16.00

Čelsi – Kristal Palas 16.00

Everton – Sautempton 16.00

Lester – Vulverhempton 16.00

Votford – Aston Vila 16.00

Norič – Liverpul 18.30

Nedelja:

Njukals – Vest Hem 15.00

Totenhem – Mančester siti 17.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike