Spremni za novu sezonu: Roma, Milan i Juve pobedili, Murinjo, Pioli i Alegri znaju na koga mogu da računaju

14.08.2021

21:27

0

Nova sezona u Seriji A će početi narednog vikenda

Spremni za novu sezonu: Roma, Milan i Juve pobedili, Murinjo, Pioli i Alegri znaju na koga mogu da računaju
Copyright Tanjug, AP Photo/Andrew Medichini

Takmičenja u “ligama petice” su počela, sa izuzetkom Serije A. Italijanski timovi obavljaju poslednje pripreme za sezonu pred nama.

Tako je Milan u Trstu dočekao Panatinaikos i pobedio ga sa 2:1. Oba gola je dao novajlija Olivije Žiru, pa je jasno da su “rosoneri” dobili veliko pojačanje. Reprezentativac Francuske je bio strelac u 16. i 43. minutu, a poraz za tim koji vodi Ivan Jovanović je samo ublažio Fotis Joanidis u 77. minutu.

Trener Milana Stefano Pioli je u drugom poluvremenu promenio skoro celu postavu, ali u protokolu nije bilo Zlatana Ibrahimovića.

Igrali su i Juventus i Atalanta, a rezultat je bio 3:1 u korist “Bjankonera” koji su igrali u najjačem sastavu. Na terenu je bio i Kristijano Ronaldo, do 63. minuta. Strelci su bili Paulo Dibala (8. minut penal), Federiko Bernadeski (39.) i Alvaro Morata u trećem minutu sudijske nadoknade. Počasni gol za “Boginju” dao je Luis Muriel, u 18. minutu.

pročitajte još:

Roma je odigrala test meč protiv marokanske Radža Kazablanke i pobedila sa 5:0. Za “četu” Žozea Murinja golove su davali Eldor Šomudorov, Đanluka Manćini, Henrik Mhtarjan, Karlos Perez i Borha Majoral.

Lacio i Sasuolo su odigrali bez pobednika – 1:1. Strelci su bili Žan Akpa Akpro za Lacio i Hamed Traore za Sasuolo. Za rimski klub je igrao Sergej Milinković-Savić, dok je Dimitrije Kamenović bio na klupi. Za Sasuolo je igrao Filip Đuričić.

Napoli je pobedio Peskaru sa 4:0.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike