Epska blamaža Bajerna u Kupu Nemačke!

01.11.2023

23:36

0

Autor: A. Š.

Minhenski velikan ostao bez jednog trofeja posle poraza od trećeligaša iz donjeg dela tabele

Epska blamaža Bajerna u Kupu Nemačke!
Detalj sa meča Sarbrikena i Bajerna - Copyright Profimedia/Uwe Anspach/dpa

Veliki minhenski Bajern doživeo je epsku blamažu i upisao jedan od najblamantnijih poraza u svojoj trofejnoj istoriji.

Bavarci su u sredu uveče eliminisani iz Kupa Nemačke, pošto su izgubili na gostovanju od tamnošnjeg trećeligaša iz donjeg dela tabele Sarbrikena 2:1.

Na početku ništa nije naslućivalo tragičan kraj ekipe Tomasa Tuhela. Miler je već u 16. minutu doveo Bavarce u vođstvo, međutim sve je krenulo nizbrdo u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Sonthajmer poravnao rezultat.

Kada je video da bi vrag mogao da odnese šalu, Tuhel je na teren poslao gotovo najjači arsenal koji poseduje u vidu Musijale, Gnabrija i Komana, međutim kažnjen je za kockanje bez udarne napadačke igle Harija Kejna.

U jeku Bajernove ofanzive da dođe do gola kojim bi izbegao produžetke, sevnula je kontra u šestom minutu nadoknade vremena, koju je u gol za neopisivo slavlje domaćih pretvorio Marsel Gaus.

Plasman u osminu finala Kupa Nemačke izborili su, između ostalih, i Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Herta i Ajntraht iz Frankfurta.

Rezultati današnjih mečeva 1/16 finala Kupa Nemačke: Borusija Dortmund - Hofenhajm 2:1, Frajburg - Paderborn 1:3, Holštajn Kil - Magdeburg posle penala 3:4 (2:2), Sandhauzen - Bajer Leverkuzen 2:5, Herta - Majnc 3:0, Sarbriken - Bajern 2:1 i Viktorija Keln - Ajntraht (F) 0:2.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike